Sağlık Bakanlığı’nın Eylül 2014’te kamu çalışanlarına yönelik başlattığı ‘İlk Yardım Sertifika Programı’ eğitimleri yeni dönemde de devam ediyor.

Bakanlık Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, 14-18 Eylül tarihleri arasında kamu çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen eğitimlerde, 33 kişi daha ilk yardım sertifikası almaya hak kazandı.

Açıklamada, geçen yıl yaklaşık 3 yüz kişinin sertifika almaya hak kazandığını belirtilirken, kısa bir tatil döneminden sonra bu hafta yeniden başlayan ilk yardım eğitimlerinin yıl boyunca devam edeceği kaydedildi. 

Sağlık Bakanlığı Eğitim Birimi’nde görev alan Uzman Eğitim Hemşireleri Aynur Özkum İzveren ve Filiz Uzun tarafından 14 Eylül’de başlatılan yeni dönem ilk yardım eğitimleri, Şubat ayı hariç her ayın son haftasında devam edecek. 

Sağlık Bakanlığı,  söz konusu eğitimlerin, Haziran ayına kadar süreceği ve tüm kamu çalışanlarının yanı sıra, arzu eden özel kuruluş çalışanlarının katılımına açık olduğunu da vurguladı.

İlk yardım eğitimlerinin Lefkoşa Domuzcular Burnu’ndaki Kentsel Sağlık Merkezi’nde yapıldığı, yeni dönemin ikinci etap eğitimlerinin ise 19-23 Ekim tarihleri arasında olacağı belirtildi.

Bakanlık açıklamasında, ilk yardım eğitimlerine katılmak isteyenlerin, başvurularını mesai saatleri içerisinde Sağlık Bakanlığı’na yapılabilecekleri kaydedildi.

EĞİTİM KONULARI…

Sağlık Bakanlığı açıklamasında, ilk yardım eğitimlerinin içeriği hakkında şu bilgileri verdi:

“Eğitimlerimiz teorik bilgi ve uygulamalı şekilde yapılmaktadır. Eğitim içeriği olarak; ilkyardımın önemi ve bireyin değerlendirilmesi, solunum ve dolaşım sistemine ait ilkyardım, kardiyopulmoner resüsitasyon, kanamalar ve şok, yaralanmalar: yumuşak doku, iç organlar, travmalar: ekstremiteler, batın, kafa, spinal kord, göğüs, tıbbi acil durumlar, zehirlenmeler ve böcek sokmaları, yanık, sıcak ve soğuğa maruz kalma, hareket ve yaralı taşıma teknikleri konusunda bilgileri kapsamaktadır”.