Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 33. kuruluş yıl dönümü Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de de resepsiyonla kutlandı.

KKTC'nin Azerbaycan Temsilcisi Ufuk Turganer'in ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Askeri Ataşe Tuğgeneral Zafer Ocak, milletvekilleri, Azerbaycan'da faaliyet gösteren Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Azerbaycan ve Türkiye milli marşlarının okunması ile başlayan etkinlikte konuşan Turganer, 15 Kasım 1983 tarihinin Kıbrıs Türkleri için özgürlüğe giden yolda atılmış önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Kıbrıs Türk halkının hiçbir zorluktan yılmadan verdiği eşitlik mücadelesini çağdaş, demokratik değerler üzerinde inşa ettiği ve giderek güçlenen KKTC ile taçlandırdığına işaret eden Turganer, anavatan Türkiye'nin her zaman ve her koşuldaki desteğiyle KKTC'nin her alanda geliştiğini ve geleceğe güvenle baktığını bildirdi.

Turganer, Kuruluş yıldönümünü Bakü'de kutlamaktan dolayı memnun olduklarını belirterek, "Kardeş Azerbaycan'ın Kıbrıs Türk halkının haklı davasında yanında olduğunu bilmek bizlere büyük mutluluk vermektedir." dedi.

KKTC'li opera sanatçısı Vasfiye Çakırtaş Çubukçu'nun konseri ile devam eden resepsiyonda, Türk mutfağından çeşitli tatlar ikram edildi.