Kahramanmaraş'ta sıcak havadan bunalan vatandaşlar, 2100 rakımlı Ahir Dağı zirvesinde "karsambaç" yiyerek serinlemeye çalışıyor.

Hava sıcaklığının 35 dereceye kadar çıktığı Kahramanmaraş'ta, sıcaktan bunalan vatandaşlar, karsambaç yiyerek serinliyor.

Kış mevsiminde yoğun yağış gören Ahir Dağı zirvesinde yer alan Milcan mevkisinde yılın 12 ayında kar bulmanın mümkün olduğunu belirten Kanuni Mahalle Muhtarı Resul Aslanhan, Kahramanmaraş dondurmasının dünyaya meydan okumasının en önemli etkenlerinden birisinin Ahir Dağı'nın doğal nimetlerinin olduğunu söyledi.

Aşırı sıcaklarda karı muhafaza etmek için yine dağda yetişen keven bitkisinden faydalandıklarını ifade eden Aslanhan, "Burası Kahramanmaraş'ın Milcan yaylası. Burada 9. aya kadar kar bulmak mümkün. Hatta zaman zaman dedelerimiz buradaki kar erimeden tekrar kışın geldiğini söyler. Bizim bölgemizin insanı bu dönemde "karsambaç" yani kar ve pekmez karışımı için buraya gelirler. Karsambaç yaparken yine yöremize ait Bertiz kabarcık pekmezinin kullanılması şart. Karsambaçın insan sağlığına hiçbir yan etkisi yok. Kimse düşünmesin bu dönemde karsambaç yiyen kimse hasta olmaz. Bu dönemde karsambaç yapmak için diğer illerden ziyaretçiler geliyor" dedi.