Devrim Demir

Lefkoşa-Mağusa anayolunda bulunan ve A.E. isimli şahsa ait inşaata giren Hüseyin Özsakallı ve Hüseyin Topaloğulları toplam değeri 2 Bin 430 TL olan bin 350 kiloluk demirleri çalarak ortadan kayboldu.

Yapılan şikâyetin ardından soruşturma başlatan polis ekipleri, iki zanlıyı da önceki gün Güzelyurt’ta tespit ederek tutukladı.

Yapılan soruşturmada işledikleri suçu polise itiraf eden zanlılar hakkında soruşturma tamamlanırken, dün teminat talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldılar.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlı Hüseyin Özsakallı ve Hüseyin Topaloğulları’nın ileride davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak, üçer bin TL nakdi, KKTC vatandaşı birer kişinin imza edeceği 50’şer Bin TL’lik kefalet senedi ile serbest bırakılmalarına emir verdi.

Teminat şartlarını yerine getirdiler     

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Demirhan Polis Karakolunda görevli polis memuru Fahri Toklu mahkemede verdiği ifadede zanlılar Hüseyin Özsakallı ve Hüseyin Topaloğulları’nın “Sirkat” suçlaması ile tutuklandıklarını anlattı.

Zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ifade eden Toklu, zanlıların ileride yargılanıncaya uygun bir teminata bağlanmaları talebinde bulundu.

Mahkemenin teminat şartlarını yerine getiren zanlılar, ilerde yargılanıncaya kadar serbest bırakıldı.