Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, Hamzaoğulları’na cevap vermek üzere kürsüye çıkarak, tüm bakanlıklarda geçmiş dönemlerden başlayan çeşitli düzenlemeler için çalışmalar yapıldığını ; kendilerinin de AB normları ile  kırsal kalkınma konusunda çalışmalar yürüttüklerini ancak henüz sonuca ulaşamadığını belirtti.

Bakanlıklarda dağınık ve keyfi adımlar atıldığını; bu parçaları bir araya getirerek sonuca ulaşma gayretlerinin yeterli olmadığını söyleyen Çavuşoğlu, gördükleri standartları uygulayabilir hale getirmek için çalışmaları gerektiğini belirtti.

Çavuşoğlu, Hamzaoğulları’nın söylediklerinin çoğuna katıldığını, süt politikasının nasıl bugünlere geldiğini herkesin bildiğini; denetimlerin 0 noktasında olduğunu; kendilerinin de bu sorunların “ucundan olsun tutabilmek” için uğraştıklarını söyledi.

Çavuşoğlu, süte su ve toz süt karıştırılması konularında yaptıkları çalışmaları anlatarak, 4-5 yıldır süt tozu girişine izin verilmemesine rağmen süte toz süt karıştıran imalatçının bunu nereden aldığını bulmak için de inatla uğraştıklarını anlattı.

365 GÜN SÜT ÜRÜNLERİNİ DENETLEYECEK EKİP…

Denetim için 4 kişilik bir ekip kuracağını ve bu ekibin 365 gün süt ürünlerini denetleyeceğini açıklayan Çavuşoğlu, en büyük hedeflerinin de açıkta taşınan sütleri doğru hedefe ulaştırarak soğuk tanklarda toplayıp soğuk zincire dahil etmek olduğunu kaydetti.

Çavuşoğlu, istihdam maksatlı yapılan üretimin de yanında olacaklarını kaydederek, devletin ticarete dahil olmasının kaçınılmaz olduğu noktalarda söz hakkının yetkililerde olması gerektiğini belirtti.

VETERİNER DAİRESİ’NİN DENETİMLERİ…

Hellimin tesciline uygun üretilip dünyaya satılmasını sağlamak için çalıştıklarını ifade eden Çavuşoğlu, Veteriner Dairesi’nin ciddi bir denetim yapma zorunluluğu olduğunu ve kısa süre sonra bu denetimler için özelden de destek almayı düşündüklerini söyledi.

Çavuşoğlu, küçükbaş hayvancıların yaşadığı sıkıntılardan da haberdar olduğunu ifade ederek, AB’yi örnek alan adımlar atarak, doğru hedefe ulaşmak için çalışacaklarını vurguladı.