Abbas Elmas

Jet ski üzerinde Türkiye’den gelerek Tatlısu bölgesinden yasadışı yollardan ülkeye giriş yapan ve polis operasyonu sonucunda tasarruflarındaki 2 adet tabanca ve 8 adet canlı mermi ile yakalanan Selahattin Delibaş, Ramazan Akyıldız, Mustafa Bayram ve Hasan Kırdar dün yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

Jet ski üzerinde Türkiye’den gelerek Tatlısu bölgesinden yasadışı yollardan ülkeye giriş yapan ve polis operasyonu sonucunda tasarruflarındaki 2 adet tabanca ve 8 adet canlı mermi ile yakalanan Selahattin Delibaş, Ramazan Akyıldız, Mustafa Bayram ve Hasan Kırdar dün teminat duruşması için yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Esentepe Polis Karakolu’nda görevli polis çavuşu Göksen Biçentürk, zanlı Selahattin Delibaş, Ramazan Akyıldız ve Mustafa Bayram’ın 10 Ekim tarihinde Esentepe – Alagadi 3 bölgesinde meydana gelen “Kanunsuz ateşli silah bulundurma, ithali ve tasarrufu, kanunsuz patlayıcı madde ithali ve tasarrufu ile yasadışı yollardan ülkeye giriş yapma” suçlarından methaldar olduğunu söyledi. Biçentürk, zanlı Hasan Kırdar’ın ise ayni tarihte meydana gelen “Suçu örten” suçundan methaldar olduğunu belirtti.

Biçentürk, zanlılar aleyhinde başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığını aktardı. Zanlı Selahattin Delibaş’ın TC – KKTC vatandaşı olduğunu ve 6 yıldan bu yana aranan şahıs olduğunu kaydeden Biçentürk, zanlı Ramazan Akyıldız’ın TC vatandaşı olduğunu ve KKTC’ye yasadışı yollardan girdiği için ülkede yasal bir statüsünün olmadığına dikkat çekti. Zanlı Mustafa Bayram’ın ise KKTC’de turist statüsünde bulunduğuna değinen Biçentürk, zanlı Hasan Kırdar’ın ise TC- KKTC vatandaşı olduğunu aktardı. Olayın çok ciddi ve vahim suçlar arasında olduğuna da değinen Biçentürk, tüm zanlıların da yargılanacakları güne kadar mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlıların itirazı olmamasını dikkate alan Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Fügen Ulutekin, zanlıların işlediği suçun vahametine dikkat çekerek, zanlı Selahattin Delibaş, Ramazan Akyıldız ve Mustafa Bayram’ın yargılanacakları güne kadar 2 ay süreyle Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak kalmalarını emretti. Ulutekin, zanlı Hasan Kırdar’ın ise yurt dışına çıkışının yasaklanmasına ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna İspat-I Vücut yapması şartıyla tutuksuz yargılanmasını emretti.