Gamze Pir Baykur

Mağusa’da 2016 yılı Mart ayı içerisinde işlediği uyuşturucu suçu ve 2016 yılı Temmuz ayı içerisinde  işlediği sirkat suçundan dolayı dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık Dauda Philip Yatsala suçlu bulunarak mahkum edildi. Sanık Yatsala, “Geceleyin ev açma”, “İkametgahtan sirkat” ve “Mülke tecavüz” davalarından yargılanıp suçlu bulunarak 3 ay hapis cezasına mahkum edilirken, “365 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde alma” ve “365 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde tasarrufu” davalarından ise suçlu bulunarak 1 ay hapis cezasına mahkum edildi.

365 mg uyuşturucu almıştı ve 500 TL değerinde I Pad …

Sanık Dauda Philip Yatsala, 9 Mart 2016 tarihinde Mağusa’da soyadını bilmediği bir kişiden 20 TL karşılığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde almıştı. 10 Mart 2016 tarihinde ise Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri aldıkları bir ihbar üzerine DAÜ Marmara Öğrenci Yurdunda yaptığı aramada, konu yurtta misafir olarak bulunan sanık Yatsala’nın üzerinde 365 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulmuştu. Sanık Dauda Philip Yatsala, 21 Temmuz 2016 tarihinde ise DAÜ Marmara Öğrenci Yurdu No 1113’e girerek Oghenethe Oro Okorode’ye ait 500 TL değerinde 1 adet I Pad sirkat etmişti.

Soytaç: “Kamu menfaati gereği caydırıcı cezalar verilmeli...”

Sanık Dauda Philip Yatsala’nın yargılandığı “Geceleyin ev açma”, “İkametgahtan sirkat” ve “Mülke tacavüz” davalarının kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Murat Soytaç, sanık Yatsala’yı aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı. Sanığın mahkum olduğu “İkametgahtan sirkat” suçu için 5 yıla kadar hapislik cezası öngörülen ciddi ve vahim bir suç olduğunu belirten Soytaç, bu tür suçların toplumu tedirgin ettiğini söyledi. Soytaç, bu tür suçların önüne geçilmesinin kamu menfaatini yakından ilgilendirdiğini belirterek, bu tür suçları işleyenlere caydırıcı ve ibret verici cezaların verilmesi gerektiğini vurguladı. Sanığa takdir edilecek, en uygun ve adil cezanın hürriyeti bağlayıcı ceza olduğunu belirten Soytaç, sanığı 3 ay hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

Bensen: “Uyuşturucu suçları her geçen gün artış gösteriyor...”

Sanık Dauda Philip Yatsala’nın yargılandığı “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” davalarının kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Seran Bensen, sanık Yatsala’yı aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı. Sanığın mahkum olduğu davaların alma ve tasarruf suçlarına ilişkin olup 18 yıla kadar hapis cezası gerektiren ciddi ve ağır suçlar olduğunu vurgulayan Bensen, uyuşturucu suçlarının her geçen gün artış gösterdiğini ifade etti. Bensen, bu tür suçları işleyenlere caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini belirterek, sanığa verilecek en uygun cezanın hapis cezası olduğunu ifade etti. Bensen, sanık Yatsala’yı aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak 1 ay hapis cezasına mahkum ettiğini açıkladı.