Duygu Alan

Geçitköy’de, hafta sonu ovalardan Medoş Lalesi toplayıp yol kenarında bu laleleri pazarladıkları haberi ile gündeme gelen aile, sosyal medyada ve yazılı basında haklarında yazılanlara itiraz etti, elinde bir demet Medoş Lalesi ile bir vatandaşın objektifine yansıyan küçük kızın konu laleleri kendisinin koparmadığını, yerde bulduğunu öne sürdü.

Kız çocuğunun Medoş Laleleri’ni sattığı şeklindeki söylemlerin de gerçeği yansıtmadığını ileri süren aile, olayın iç yüzünün bilindiği gibi olmadığı gibi kendilerini de Medoş lalesinin koruma altında olduğu ve bu lalelere dokunmanın yasak olduğu hususunda kimsenin uyarmadığını ifade etti.

Aile, sosyal medyada paylaşılan bilgilerin tamamen asılsız olduğunu belirtti.

A.K: İddialar asılsız

Sosyal medyada ve konuyu kaleme alan yazılı basında fotoğrafı yayınlanan A.K isimli kişi, fotoğraftaki elinde lale olan küçük kızın arkadaşının kızı olduğunu ve söylendiği gibi lale satışı yapmadığını söyledi.

A.K isimli kişi dün Havadis’e ulaştı ve şunları kaydetti:

“Ben ve eşim, arkadaşımın eşi, çocukları kendisi hafta sonu Geçitköy’e piknik yapmak için gittik. Arkadaşımın 8 yaşındaki kızı etrafta koşup oynuyordu, sonra elinde bir demet lale ile geldi. Babası o laleleri nereden kopardığını sordu, çocuk; başkalarının kopardığını yere düşenleri de kendisinin topladığını söyledi. Sonra ben de laleleri toplayanları gördüm, hatta bir kadın bu lalelerden başına taç yapmıştı ama lalelerin koruma altında olduğunu, koparmanın yasak ve suç olduğunu bilmediğimden o kişileri uyarmadım. Zaten o sırada telefonum çaldı. Türkiye’den acı haber geldi. Eşimin dayısı vefat etmiş, apar topar kaçtık. Sosyal medyaya yansıyan fotoğraf bizim apar topar kalktığımız ana ait, uyarıldığımız, laleleri sattığımız kesinlikle yalandır. O fotoğrafın çekildiğini, kimin çektiğini bile görmedik. Fotoğrafı çekmiş, kılıfına göre de uydurmuşlar. Ben acı haberi aldım, eşlime nasıl söyleyeceğimin paniğindeydim. Eşim hamile, zaten acı kaybımız var bir de bu haberler eşimin psikolojisini bozdu.”

“4 bin TL maaş alıyorum”

A.K, KKTC-TC vatandaşı olup, 16 yıldır KKTC’de ikamet ettiğini ve çalışmakta olduğu iş yerinden primleri ile birlikte aylık 4 bin TL maaş aldığını kaydetti. A.K, “Ben 4 bin TL maaş alıyorum. Öyle üç kuruşa çiçek satacak durumda değilim. Çıkan haberlere çok şaşırdım ve üzüldüm. Eşime dostuma asılsız haberler yüzünden rezil oldum” diye konuştu.