Konya'da 4 günlük bebeğin şehir çöplüğünde ölü bulunmasının ardından yapılan araştırmada, anneye ulaşıldı. Annenin gayrimeşru bebeğini hastanede doğurduktan sonra bir parkta emzirip çöpe attığı belirlendi.

Olay, dün sabah merkez Karatay ilçesi Aslım çöplüğünde meydana geldi. Kağıt toplayıcılar tarafından battaniyeye sarılı bir kız bebeği cesedi bulunmasının ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri bebeğin annesini bulmak için titiz bir çalışma gerçekleştirdi. Bebeğin hastanede doğmuş olabileceği ihtimali üzerine kentteki hastanelerde araştırma başlatan polis, Dr. Faruk Sükan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde kimsesiz ve yoksul bir kadının doğum yaptığı bilgisine ulaştı. Hastane kayıtlarını inceleyen ekipler, iki çocuk annesi Emine T (25)'nin doğum yaptıktan iki gün sonra hastaneden ayrıldığını belirledi. Bu arada bebeğin şehir çöplüğünde bulunduğu yere çöp araçlarının hangi mahalleden çöpleri getirdiğini araştıran polis, çöplerin merkez Selçuklu ilçesi Nişantaş mahallesinden getirildiğini tespit etti. Ardından hastane civarındaki kamera kayıtlarını inceleyen polis, bebeğini çöpe atan annenin Emine T. olduğu bilgisini kesinleştirdi. Emine T, ailesiyle birlikte Mehmet Akif mahallesinde yaşadığı evde gözaltına alınırken, yapılan sorgusunda suçunu itiraf ettiği öğrenildi.

HAMİLELİĞİNİ KORSE TAKARAK AİLESİNDEN SAKLAMIŞ

Vicdansız anne Emine T'nin gözaltına alınmasının ardından şok edici gerçekler ortaya çıktı. İddiaya göre, Emine T'nin, hırsızlık suçundan dolayı kocasının cezaevine girmesinin ardından eski sevgilisiyle tekrar görüşmeye başladığı ve sevgilisinden hamile kaldığı öğrenildi. Emine T'nin hamileliğinin 4. ayında durumu sevgilisine söylemesine rağmen sevgilisinin kendisine inanmadığı iddia edildi. Hamileliğini korse takarak ailesinden saklayan Emine T, ailesi köyde olduğu sırada hastaneye gidip bebeğini dünyaya getirdi.

BEBEĞİNDEN KURTULMAK İÇİN CANLI CANLI ÇÖPE ATMIŞ

Hastanede bir kız bebeği dünyaya getiren Emine T, iki gün kaldığı hastaneden ayrıldıktan sonra annesiyle ve babasıyla kaldığı eve gidemedi. Hastaneden çıktıktan sonra bir süre dolaşıp bebeğinden nasıl kurtulacağını düşünen Emine T'nin hastaneye yakın bir yerde bulunan parkta bebeğini emzirdikten sonra parka yakın yaklaşık 3 metre derinliğindeki çöp konteynerine bebeğini atarak kaçtı. Polis tarafından kısa sürede yakalanan anne Emine T'in, gözaltına alındığında polise çocuğunun öldüğünden habersiz bir şekilde, "Çocuğumu bana geri verecek misiniz" dediği ve bebeğini çöpe attıktan sonra sabaha kadar uyuyamadığını söylediği öğrenildi.

Hakkında kasten öldürme suçundan işlem yapılan Emine T., emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

4 günlük bebeğini emzirip çöpe atmış

4 günlük bebeğini emzirip çöpe atmış