Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İstanbul’da yapılacak “Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali”ne katılıyor. 

19 Nisan’da İstanbul’da başlayacak etkinlik, 1-30 Haziran tarihleri arasında da KKTC’ye taşınacak. 

Gençlik Dairesi, Kültür Dairesi ve Yunus Emre Enstitüsü’nün yer alacağı etkinlik, Türkiye Palet Kültür ve Sanat Eğitim Derneği (PALETDER) tarafından düzenleniyor.

İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) kurumsal ortaklığında; Beyoğlu Belediyesi ile Beşiktaş Belediyesi’nin yerel yönetim desteğiyle gerçekleştiriliyor.

Bienal kapsamında; paneller, konferanslar, atölyeler, söyleşiler ile müzik, dans ve şiir okuma etkinlikleri düzenlenecek.

“Uyandırma Servisi: Günaydın” konseptiyle düzenlenecek Bienal, 4-18 yaş arası çocukların ve gençlerin sanatsal üretimlerini, İstanbul'un farklı kültür sanat mekânlarında, meydanlarında ve şehir hatları vapurlarında sanatseverlerle buluşturacak.

Avusturya, ABD, Almanya, Danimarka, Fransa, İtalya, İsveç, KKTC, Hollanda ve Suriye gibi ülkelerden de katılımın olduğu Bienal’de, çocuk ve gençlerin performansları ve sanatsal üretimleri, Salı Pazarı Limanı-Antrepo 1, Mustafa Kemal Kültür Merkezi (MKM) Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi, İstanbul Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Kampüsü, Ortaköy Meydanı, Galatasaray Meydanı ve Şehir Hatları Vapurları’nda izleyiciyle buluşacak.

ETKİNLİKLER KKTC’YE DE TAŞINACAK

Ayrıca Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nin diğer ayakları; 1-30 Haziran tarihleri arasında KKTC Lefkoşa’da, 24 Ekim-20 Kasım tarihleri arasında ise Hatay'da gerçekleştirilecek.

İstanbul’da Antrepoda, 19 Nisan-23 Mayıs tarihleri arasında KKTC Güzel Sanatlar Lisesi, Mağusa Gelişim Akademisi Sanata İlk Adım Atölyesi, Art Terapi, Canbulat Özgürlük Ortaokulu, Kıbrıs Sanat Müzik ve Bale Okulu öğrencileri sanat çalışmaları izlenebilecek.

BİENAL AÇILIŞI

Bienal açılışı, 19 Nisan’da İstanbul’da Antrepo I’de saat 09.00’da Beyoğlu Belediyesi ev sahipliğinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yapılacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Ayhatun Ateşin, yaratıcı yeni kuşakların oluşması için uygun iklim yaratmak amacıyla yola çıkılan İstanbul Çocuk ve Gençlik Bienali’nin dünya çapında benzeri olmayan büyük bir etkinlik konumuna ulaştığını kaydetti.

Ateşin, çocuk ve gençlerin ürettiği sanat çalısmalarının ulusal ve uluslararası nitelikli bir platformlarda izleyici ile bulusmasını sağlamak, tüm çocukların hakkı olan  kaliteli sanat eğitimine erisimlerini güvence altına alacak, toplumsal ve sanatsal gelisimini üst düzeylere tasıyacak, sanat egitim politikaları olusmasına katkıda bulunacak, dünyada uygulanan geçerliliği kanıtlanmıs yenilikçi yöntem ve tekniklerin öğretmen ve öğrencilerle paylaşıldığı bir platform yaratmak amacıyla; öğretmen eğtimleri, ders saati, malzeme, öğrenme ortamı, içerik ve müfredata ilişkin katılımcı, saydam ve yenilikçi politikalar üretme süreçlerinin yaygınlaşması hedefiyle çalışıldığını belirtti.

Bienal ile ilgili daha detaylı bilgiler www.cocukgenclikbienal.org ve [email protected] adresinden alınabilir.