Suna Erden

Mail-Order yöntemi ile başkalarına ait kredi kartı bilgileriyle çekim yapan üç şahıs ile komisyon karşılığında onlara yardım eden işyeri sahibi tutuklandı 

İnternet üzerinden mail-order yöntemi ile başkalarına ait kredi kartı bilgileriyle yüklü miktarda çekim yapan Kıvanç Beren, Hasan Ede, Mehmet Kaya ve İhsan Kaya tespit edilerek gözaltına alındı. İşlenen suçta zanlılar Hasan Ede, Mehmet Kaya ve İhsan Kaya’nın zanlı Beren’in işyerine ait pos cihazından başka şahıslara ait kredi kartı bilgileri ile çekim yaptıkları, zanlı Beren’nin ise bu işlemler karşılığında komisyon aldığı belirtildi. Olayla ilgili aranan bir kişinin yurt dışına kaçtığı açıklanırken, gözaltına alınan dört zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 

KOMİSYON ALIYORDU 

Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, Kıvanç Beren'in kendi adına kayıtlı pos cihazı ile başkalarına ait kredi kartı numaraları ile kart sahiplerinin haberi olmadan mail-order yöntemi ile 26 Mart 2017 tarihinde yaklaşık 74 bin 100 TL para transfer ederek sahtekarlıkla para temin suçunu işlediğini söyledi. Polis, zanlılar Hasan Ede, Mehmet Kaya ve İhsan Kaya’nın da şuan yurtdışına kaçan ve aranan şahıs ilan edilen bir kişi ile birlikte başkasına ait kredi kartı numaraları ile zanlı Kıvanç Beren’in dükkanına gidip mail-order yöntemi ile 74 bin 100 TL çekiliş yaptıklarını ifade etti. Polis, çekiliş sonrasında zanlı Beren’in çekim yapılan parayı bankadan aldığını, yüzde 10 komisyon aldıktan sonra kalan parayı zanlılara teslim ettiğini söyledi. Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın henüz yeni olduğunu, alınması gereken ifadeler ve incelenmesi gereken banka hesapları olduğunu belirterek zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlılarında soruşturma amaçlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.