Cumhuriyet Meclisi Sayıştay Komitesi, bugün saat 10.00’da DP-UG Lefkoşa Milletvekili, Komite Başkanı Hasan Taçoy başkanlığında yaptığı toplantıda, dört raporu görüşerek oy birliğiyle onaylayıp Genel Kurul’un gündemine sevk etti.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, komite, “İskele Kaymakamlığı ile Mehmetçik Bucağı 2011 Mali Yılı Gelir Hesapları Sayıştay Denetim Raporu” ve  “İskele Kaymakamlığı ile Mehmetçik Bucağı 2012 Mali Yılı Gelir Hesapları Sayıştay Denetim Raporu”nu birleştirerek görüştü ve oy birliğiyle Genel Kurul’un gündemine sevk etti.

Komite, daha sonra  “Spor Fonu 2010 Mali Yılı Kesin Hesap Sayıştay Denetim Raporu” ile “KKTC Güvenlik Kuvvetlerini Güçlendirme Kurumuna Ait 1 Temmuz 2013-30 Haziran 2014 Mali Dönemine Ait Hesaplarına İlişkin Sayıştay Denetim Raporu”nu görüştü. Komite, her iki raporu da oybirliği ile onaylayarak, görüşülmek üzere Meclis Genel Kurulu’nun gündemine sevk etti.

Komite toplantısına davetli olarak, Spor Dairesi Müdürlüğü’nden, İskele Kaymakamlığı’ndan ve Sayıştay Başkanlığı’ndan yetkililer katıldı. 

Sayıştay Komitesi toplantısına, DP-UG Milletvekili Komite Başkanı Hasan Taçoy, CTP Milletvekili Komite Başkan Vekili Mehmet Çağlar, CTP Milletvekili Birikim Özgür ve UBP Milletvekili Ersin Tatar katıldı.