Nadire BAHADİ

Gazimağusa Serbest Liman Bölgesi’nde faaliyet gösteren Ak-Ege Freeport Ltd.’ye ait ambarı açarak içerisinden 4 bin 416 TL değerinde 32 koli sigara sirkat eden sanık Barış Gül, Kadir Korkmaz, Ecevit Kunna ve Murat Şengül’ün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen yargı süreci dün sona erdi. Kasti hasar, ambar açma, sirkat ve sabıkadan sonra sirkat olmak toplam 4 davadan yargılanarak suçlu bulunan Ecevit Kunna ve Murat Şengül 4’er yıl, Barış Gül 3 yıl, Kadir Korkmaz 1 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Polis suçüstü yakaladı

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık Ecevit Kunna, Murat Şengül, Barış Gül ve Kadir Korkmaz, 2 Aralık 2014 tarihinde Gazimağusa Serbest Liman Bölgesi’nde faaliyet gösteren Ak-Ege Freeport Ltd.’ye ait ambara kasten hasar vererek 200 TL zarar yaptıktan sonra açıp ambar içerisinden 4 bin 416 TL değerinde 32 kutu sigara sirkat etti. Ak-Ege Freeport Ltd.’de çalışan özel güvenlik görevlisinin ambarın açıldığını fark etmesi üzerine polise bilgi vermesinin ardından olay yerine gelen polis Kadir Korkmaz’ı duvardan atladığı sırada, Barış Gül ile Ecevit Kunna’yı ise ambar içerisinde suçüstü tespit ederek tutukladı. Sanık Murat Şengül ise fark edilmeleri üzerine aracı ile olay yerinden kaçıp 1 gün sonra polis soruşturması neticesinde belirlenerek tutuklandı

Güzeler: Yaygınlaşan sirkat suçları toplumu tedirgin ediyor

4 sanık hakkındaki davanın kararını okuyan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Çiğdem Güzeler okudu. Ecevit Kunna, Murat Şengül, Barış Gül ve Kadir Korkmaz’ı haklarında getirilen davalardan suçlu bulduğunu açıklayan Yargıç Güzeler, sanıkların mahkum edildikleri ambar açma suçunun 7 yıla kadar, sabıkadan sonra yapılan sirkat suçunun 5 yıla kadar, kasti hasar suçunun 3 yıla kadar, sirkat suçunun ise 3 yıla kadar hapislik cezası öngörüldüğünü ifade etti. Güzeler, sanık hakkındaki karar da sirkat suçunun son yıllarda oldukça artış gösteren suçlardan olduğuna dikkat çekti. “Hiç kimsenin başkasının malını çalmaya hak ve yetkisi yoktur” diyen Güzeler, yaygınlaşan sirkat suçlarının toplumu tedirgin ettiğini kaydetti. Bu tür suçlarda caydırıcı, ibret verici ve ıslah edici cezalar verilmesi gerektiğini vurgulayan Güzeler, benzeri sabıkaları bulunan sanıkların sabıkalarına rağmen benzeri suçları işlemeye devam ettiklerini kaydetti. Sanıklara ıslah edici, caydırıcı ve ibret verici bir hapis cezası vermeyi uygun bulduklarını belirten Güzeler, Kunna ile Şengül’ü 4’er yıl, sanık Gül’ü 3 yıl ve Korkmaz’ı 1 yıl hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.