TC’DEN 100 BİN TL ALINDI: Yenierenköy belediye binası inşaatı temelin atıldığı 2012 yılındaki gibi kaldı. Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyeti bina için dönemin belediye başkanına 100 bin TL’lik bir kaynak aktarımı yapmıştı

ÇALIŞMA BAŞLATILDI: 2014’te göreve gelen Yenierenköy Belediye Başkanı olan Mesut Yıkıcı, 3 yıldır atıl durumda kalan inşaatın tamamlanması için çalışma başlattı. Yıkıcı, hedefini 15 gün içinde ihale, 1 yıl içinde de inşaata başlama olarak açıkladı

“HEDEF 2015’Tİ”: Dönemin belediye başkanı Özay Öykün, 2012 yılında temeli atılan binanın tamamlanması için hedefin 2015 olduğunu söyledi. Öykün, o dönemde TC Yardım Heyeti ile 2015 yılında kaynak aktarımı için anlaşmaya vardıklarını da kaydetti

Ceren ÖZBİL

Türkiye Cumhuriyeti’nden kaynak sağlanarak 2011 yılında projesine başlanan Yenierenköy Belediyesi binasının 4 yılda sadece temeli atıldı. 2012 yılında temeli atılan inşaat yıllardır atıl durumda kaldı.
Havadis’in edindiği bilgilere göre 2011 yılında yeni belediye binasının yapılması için Türkiye Cumhuriyeti’nden 100 bin TL’lik kaynak sağlandı ve bu para ile sadece yapılması planlanan yeni belediye binasının sadece temelleri atıldı. Binanın keşif bedeli ise 935 bin 750 TL.

Belediye ihaleye çıktı

2014 yılında yapılan yerel seçimde Yenierenköy Belediye Başkanı olan Mesut Yıkıcı yeni belediye binası yapımının tamamlanması için çalışmaları başlattı. Yenierenköy Belediyesi yeni binasının yapımı için teklif kabul edeceğini duyuran belediyenin hedefi 15 gün içinde ihale sürecini ve bir yıl içinde de bina yapımını tamamlamak.

Hamzaoğluları: 2011’den beri atıl durumda

CTP-BG İskele Milletvekili Biray Hamzaoğluları, Yenierenköy’e yapılması planlanan yeni belediye binasının 2011 yılında temelinin atıldığı ve yıllarca atıl durumda bırakıldığını anlattı. Hamzaoğluları bu binanın yapımı için kaynağın TC Yardım Heyeti’nden sağlandığını ve bu paranın ne yapıldığını kimsenin bilmediğini söyledi.

“Geçmiş 4 yılın hesabını kim verecek?”

Hamzaoğluları geçtiğimiz yıl göreve gelen Yenierenköy Belediyesi yeni belediye başkanın sadece temeli atılmış durumda olan bu binanın tamamlanması için ihaleye çıktığını söyledi. Ancak geçmiş 4 yılın hesabını kimin vereceğini soran Hamzaoğluları şu şekilde konuştu:

“Şimdiki belediye başkanı bu binanın tamamlanması için ihaleye çıkıyor. Ancak geçmiş 4 yılın hesabını kim verecek. İnşallah erken zamanda bu bina tamamlanır. Yenilikler Karpaz halkı için ayrı bir sahiplenme olayıdır. Halkın daha ciddi bir şekilde bölgeyi sahiplenmesi için bu tarz yenilikler gerekmektedir. Ancak tekrar vurgulamak istiyorum buna için alınan paranın geri kalanı nerededir?”

Yıkıcı: Sadece temeli atıldı

Yenierenköy Belediyesi Başkanı Mesut Yıkıcı yeni belediye binasının yapımına 2011 yılında başladığını ve bu binanın şu ana kadar sadece temeli atıldığını anlattı. Yeni süreçte ayrım kalan projeye odaklandıklarını kaydeden Yıkıcı, hedefin 15 gün içinde ihale sürecin tamamlamak ve bir yıl içinde de binanın inşaatının bitmesini sağlamak olduğunu söyledi.

“TC Yardım Heyeti’nden 100 bin TL alındı”

Bu projenin başlaması için TC Yardım Heyeti’nden 100 bin TL alındığını kaydeden Yıkıcı, kurallara uyulmadığı için bina yapımının yarım kaldığını belirtti. Yıkıcı şu şekilde konuştu:
“Geçmiş dönemde bu binanın tamamlanması için TC Yardım Heyeti’nden 100 bin TL alındı ve sadece temelleri atıldı. Kurallara uyulmadığı için gerisi yapılamadı. Belediye kendi imkanları ile yapmaya çalıştı. Biz TC Yardım Heyeti’yle yeniden görüştük. Sağ olsunlar bizi kırmadılar ve kabul ettiler. Hedefimiz bir yıl içinde binayı tamamlamak.”

Öykün: 2015 yılında tamamlanacağını söylemiştim

2010-2014 yılları arasında Yenierenköy Belediye Başkanı olan Özay Öykün, bu projesinin 2011 yılında tamamlanıp, temelinin 2012 yılında atıldığını hatırlattı ve temel atılırken de binanın 2015 yılında biteceğini söylediğini ifade etti. Öykün o dönemde Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti’nden projenin tamamlanması için 2015 yılında kaynak aktarılması için söz aldıklarını ve TC Yardım Heyeti’nin de verdiği sözü tutarak şu anda o kaynağı aktardığını belirtti. Özay Öykün, “Umarım en kısa zamanda bina biter. Benimde TC Yardım Heyeti ile anlaşmama bu yıl kaynağın bu yıl aktarılması yönündeydi. Ancak belediye başkanlığını kaybettiğim için ben yapamadım” şeklinde konuştu.