Hükümetin koşullu olarak verdiği ve Cumhuriyetçi Türk Partisi tarafından yargıya taşınan 18 KKTC yurttaşlığı Bakanlar Kurulu’nun önceki gün gerçekleştirdiği toplantıda iptal edildi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Parti Meclisi üyesi Avukat Ürün Solyalı, konu ile ilgili Havadis’e yaptığı açıklamada, 18 vatandaşlığın iptal edildiğine ilişkin haberi Resmi Gazete’de okuyana kadar davanın devam edeceğini, Bakanlar Kurulu kararınca koşullu olarak verilen 40 vatandaşlığı da bugün yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Solyalı: Koşullu vatandaşlıkların tümü gözden geçirilmelidir

Cumhuriyetçi Türk Partisi Parti Meclisi üyesi Avukat Ürün Solyalı, Bakanlar Kurulu’nun bu kararının sadece 18 kişiyi kapsadığını belirterek bu şekilde 40 vatandaşlık daha tespit ettiklerini bugün de bu vatandaşlıkları yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Solyalı, “Madem davamızdan sonra bu vatandaşlıkların bu şekilde verilmesinin usulsüz olduğunu tespit ettiler diğer koşullu vatandaşlıkların da tekrardan gözden geçirilmesini talep ediyoruz” dedi.

Ürün Solyalı, “Şartlı olarak verilen ve Resmi gazete’de yayımlanan vatandaşlıklar vardı. Bizim ilk andaki tespitlerimize göre bu sayı 18’di. 18 koşullu vatandaşlığı yargıya götürdük. Başvurumuzla beraber bu kimselerin vatandaşlık haklarını kullanmaması için ara emri başvurusu yaptık. Dün Başbakanlık’tan bir yetkili Savcılık’a gitti ve itiraz dosyalamayacaklarını çünkü bu dava konusu vatandaşlıkların iptal edildiğini beyan etti. Ancak biz resmi bir evrak görmedik bu karara ilişkin bir haber Resmi Gazete’de yayımlanmadı. Dolayısıyla Resmi Gazete’de yayımlanana kadar bu dava sürecek. Buna ek olarak Başbakanlık’tan Savcılık’a giden yetkili bu kararın söz konusu 18 kişi için verildiğini beyan etti. Dolayısıyla biz tespit edebildiğimiz usulsüz 40 vatandaşlığı daha yargıya taşıyacağız” diye konuştu.

Solyalı, “Madem davamızdan sonra bu vatandaşlıkların bu şekilde verilmesini usulsüz tespit ettiler diğerlerinin tekrardan gözden geçirilmesini talep ederiz” dedi.