Kahramanmaraş'ta vahşi hayvanlara olan ilgisiyle tanınan 52 yaşındaki Muhsin Kılıçsallayan, 40 yılı aşkın süredir yılanlarla birlikte yaşıyor.

Haydarbey Mahallesi Oynak mevkisinde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Muhsin Kılıçsallayan, yakaladığı ve beslediği yılanları kendine has yöntemle adeta eğitiyor. 12 yaşında iken karşılaştığı yılandan çok korktuğunu ardından yılanlara olan ilgisinin arttığını ifade eden Muhsin Kılıçsallayan, "Hayvan olsun, insan olsun ne olursa olsun tüm mahlukatlar seveni sever" dedi.

40 yılı aşkın süredir yılanlarla birlikte yaşamaktan mutlu olduğunu kaydeden Muhsin Kılıçsallayan, "12-13 yaşında iken bir mağarada saçlı bir yılanla karşılaştığım. Yılandan hem korktum hem çok sevdim. O günden buyana yılanlarla uğraşmaya başladım. Çalıştığım arazide nerede ne yılan var hepsini bilirim. Onlarla uğraşırız oynarım. Birkaç gün gömleğimin içinde birlikte yaşarız. Vücut terimle yılanı kendime alıştırıyorum. Sonra serbest bırakıyorum. Yılan değil hangi hayvana kötü davran tepki gösterir yılanda sokar. Hayvan olsun, insan olsun ne olursa olsun tüm mahlukatlar seveni sever" diye konuştu.

Yakaladığı yılanlara insan isimleri veren Muhsin Kılıçsallayan, arazide dolaşırken seslendiği anda yılanların sesini tanıdığını ve yanına geldiğini anlattı.