Konya'da yolun karşısına geçmeye çalışan bir kişiye çarparak ölümüne neden olan sürücü, kaza saatinde karayolunu kullanan 400 TIR tek tek incelenmesiyle yakalandı.

Konya'nın Karapınar ilçesi Merdivenli mevkiinde 4 Haziran tarihinde saat 20.30 sıralarından meydana gelen trafik kazasında, Bursa Orhangazi'den Adıyaman'a gidenlerin içinde bulunduğu otobüsün verdiği molada namaz kılan İsmail Kıllı (76) geri otobüse binmek için yolun karşısına geçerken sağındaki TIR'ı sollama yapan plakası alınamayan bir TIR'ın çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Kazanın ardından inceleme başlatan Konya İl Jandarma Komutanlığı, firari sürücünün yakalanması için özel ekip kurdu. Karapınar ve Ereğli İlçe Jandarma Komutanlıklarında görev yapan personelden oluşturulan ekip, olay yerindeki delilleri inceledikten sonra bölgedeki güvenlik kameralarını belirledi. Kameralardaki görüntülerde araçların plakasının görünmemesi üzerine kaza saati civarında Konya - Adana karayolunu kullanan yaklaşık 400 TIR'ı tek tek incelemeye aldı. Akaryakıt istasyonları ve diğer işyerlerindeki bütün kameralardaki görüntüler analiz edildi. Şüpheli bir TIR'ın belirlenmesinin ardından sürücünün adresi tespit edildi.

Afyonkarahisar'ın Çobanlar ilçesindeki adresinde gözaltına alınan TIR sürücüsü Ali U. (44) getirildiği Konya'nın Karapınar ilçesinde çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Sürücüsü Ali U. tutuklanarak Konya Ereğli Cezaevine konuldu.