Evrim Kamalı

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda “422 miligram hintkeneviri alma verme ve tasarruf” suçundan yargılanan hükümlü tutuklu olan sanıklar Kudret Çelebi ve Hüseyin Özvurulmuş suçlu bulunup mahkûm edildi.

Başkan Ömer Güran ve yargıçlar Vedia B. Barkın, Rauf Kürşad'dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından suçlu bulunup mahkûm edilen sanıklar aleyhinde heyetin verdiği kararı Başkan Güran açıkladı. 

Kararda sanıklar aleyhine ve lehine olan olguları değerlendirdiklerini açıklayan Başkan Ömer Güran sanıkların suçlarını kabul edip adaletin erken tecellisine katkı koymalarını hafifletici neden olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Başkan Güran sanıkların şu anda Merkezi Cezaevi’nde hükümlü tutuklu olarak bulunduklarını belirterek, bu doğrultuda ceza takdirini değerlendirdiklerini ve sanıkları mahkûm oldukları “uyuşturucu madde hintkeneviri alma, verme ve tasarruf” suçlarından sanıkları 2 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

Sanıklar Kudret Çelebi tecavüz suçundan, Hüseyin Özvurulmuş ise ölümle sonuçlanan trafik kazası suçundan hükümlü tutuklu olarak bulunuyordu.