Haberal Kıbrıslı

Lefkoşa’da Şht.  Ecvet Yusuf Caddesi üzerinde, (eski BELÇA’nın yeri) yapımı devam etmekte olan Spring AVM isimli binada, dün saat 14:30 sıralarında bir iş kazası meydana geldi. Beton dökümü yapıldığı sırada, iskele üzerinde çalışmakta olan Ba Van Luan (E-29) ile Yılmaz RUŞEN (E-38) kullandıkları aletin tepmesi sonucu dengelerini kaybederek 4 metre yükseklikten, ahşap kalıp zemin üzerine düştü.

Vietnamlı olduğu öğrenilen Luan ile TC uyruklu Ruşen, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine kaldırılırken, hayati tehlikelerinin olmadığı ifade edildi.

“Pompadaki titreşimden ötürü düştüler”

Binanın Şantiye Şefi Eren Özikiz Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, işçilerin yaklaşık 3-4 metreden tahta zemine düştüklerini söyledi. Binada tüm tedbirlerin alındığını, olayın pompanın mekanik olarak titreşiminden ötürü yaşandığını ifade eden Özikiz, “hava olunca pompa sallıyor, ondan ötürü bu kaza yaşandı” dedi.

Binada şu anda yaklaşık 50 kişinin çalıştığını belirten Özikiz, KKTC vatandaşı olanların dışındaki tüm çalışanların çalışma izinli olduğunu kaydetti. Özikiz, kazada yaralanan işçilerin durumlarının iyi olduğunu da sözlerine ekledi.