Devrim Demir

Devlet Laboratuarı’nın yanmasının ardından, uyuşturucu analizleri yapılamadığı için özellikle yurt dışından gelen zanlılar, yargılanıncaya kadar teminatla serbest kalıyor. Ocak ayında seminere katılmak için adaya gelen ve üzerinde 1 gram hintkeneviri ile yakalanan Tayfun Aydın, teminatı ödeyemeyince cezaevine gönderildi.

22 Mart’ta teminatı ödeyen Aydın, yargılanıncaya kadar serbest kaldı. Yargılanma sürecini bekleyen Aydın, 7 Nisan tarihinde Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak 1 ay hapse mahkûm edildi.

Geçtiğimiz Cuma günü ihraç edilemeyen Tayfun Aydın, Lefkoşa Polis Müdürlüğü hücrelerinde bekletildi.

Hiçbir şekilde ailesine ulaşılmasına izin verilmediği iddia edilen Aydın, hücrelerde insanlık dışı muamele gördü.

Cezasını tamamlamasına rağmen, hücrelerde tutulan tayfun Aydın’ın bugün sabah saatlerinde ihraç edileceği bilgisine ulaşıldı.

Aydın’ın avukatı Kıymet Deva Rahvancıoğlu ise, müvekkilinin geçirdiği zor süreci Havadis okurları ile paylaştı.

Rahvancıoğlu: Uygulanan muamele insanlık dışı

Tayfun Aydın’ın avukatı Kıymet Deva Rahvancıoğlu, müvekkilinin 4 Ocak tarihinde ülkeye giriş yapmak isterken 1 gram uyuşturucu ile yakalandığını, çıkarıldığı mahkemede teminat şartlarını yerine getiremediği için 75 gün cezaevinde kaldığını anımsattı.

Rahvancıoğlu, Aydın’ın 22 Mart tarihinde teminatı ödeyerek serbest kaldığını ve 7 Nisan tarihinde Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde 1 ay hapse mahkûm edildiğini söyledi. Aynı gün ihraç edilmeyi beklediklerini ifade eden Rahvancıoğlu, “Müvekkilim apar topar yeniden hücreye kondu. Avukatı olarak ben aradım telefonda bana bilgi verilemeyeceğini belirtti polis. Yargılanma süreci bitmiş birini yeniden hücreye tıkmak bunun açıklaması olmalı. Devletin burada görülür şekilde bir eksikliği var, bu konuda devlet daha duyarlı olmalı. Müvekkilim hücrelerde insanlık dışı muamele gördü, Türkiye’de yaşayan ailesi ile görüştürülmedi, yemek götürmemize izin verilmedi. Çok ciddi bir mağduriyet yaşadık, devlet bu konuda çok daha özverili olmalı. Laboratuar yandı, analiz yapılamıyor diye vatandaşlar her türlü mağdur ediliyor. Müvekkilimle beraber ailesi de cezalandırıldı. Bu adamın geriye kalan günlerinin hesabını kim verecek?” dedi.

Aydın sabah saatlerinde ihraç ediliyor

Ocak ayından bu yana ülkede mahsur kalan Tayfun Aydın, 6 Nisan tarihinde cezasını tamamlamasına rağmen ülkesine dönemedi. Birçok evrak işi yapılamadığı gerekçesi ile apar topar yeniden hücreye konulan Tayfun Aydın’ın bugün sabah saatlerinde ihraç edilmesi bekleniyor.