Bursa'nın Orhangazi ilçesinde su diye turşu asidi içirilince fenalaşan 45 günlük Zümra Nur Damlar, hayata tutunmayı başardı.

Orhangazi'de önceki akşam meydana gelen olayda, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ali Damlar'ın iki çocuğundan biri olan 45 günlük Zümra Nur'a zemzem suyu diye yanlışlıkla turşu asidi verildi. Orhangazi Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Zümra Nur'un sağlık durumunun iyiye gittiği açıklandı.

Zumre Nur'un babası Ali Damlar, olayın iftar saatinden sonra meydana geldiğini belirterek, "Üst katımızda kayınpederlerimiz oturuyor. İftardan sonra Zümra Nur'u sevmek için alıp üst kata çıktılar. Çocuk ağlayınca dolaptan zemzem suyu sanarak turşu asidini içirmeye çalışmışlar. Bir anda panikle yanımıza gelince, biz de bebeği Orhangazi Devlet Hastanesi'ne getirdik. Burada ilk müdahaleyi yaptılar, ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Servisi Cerrahisine sevk edildi" dedi.

Çocuğun asidi yutmadığını, ağzında ve boğazlarında ödem oluştuğunu belirten Damlar, "Yetişkinler için herhangi bir zararı olan bir madde değil. Ancak 45 günlük bir bebek için yakıcı bir madde olduğu için zarar verdi. Asidi fazla yutmamış. Ağzında ödem ve şişkinlikler var. Herhangi bir şey yedirip içirilmiyor. Sadece bugün bir miktar su verilmiş" diye konuştu.

Zümra Nur'un sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Damlar, hastanede bir süre daha kalacaklarını söyledi.

45 günlük bebeğe su yerine turşu asidi içirildi

45 günlük bebeğe su yerine turşu asidi içirildi

45 günlük bebeğe su yerine turşu asidi içirildi