Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Aksaray Şube Başkanı Aydın Erol, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 4,5 yaşındaki bir erkek çocuğa amcasının tecavüz ettiğini iddia etti. Erol, "Arkadaşlarımız bu olayın bire bir şahidi oldular. Gözleriyle gördüler bu yaşanan olayı." dedi. Olayın polise ve adli unsurlara yansıdığını ifade eden Erol, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

SES Başkanı Aydın Erol, pazartesi günü Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi 29 Mayıs Ek Hizmet Binası’nda 4,5 yaşındaki bir erkek çocuğa amcası olduğu belirtilen bir kişinin tecavüz ettiğini iddia etti. Konuyla ilgili bir basın toplantısı yapan Erol, “Tüyleri diken diken eden bir olay yaşandı. 4.5 yaşında erkek bir çocuk, sağlık çalışanlarının vizite yaptığı bir esnada çocuğa tecavüz ederken suçüstü yakalandı. Adli süreç başlatıldı. Polis kişiyi gözaltına aldı. Şuan bildiğimiz kadarıyla emniyet ya da savcılıkta.” diye konuştu.

Çocuğun alt solunum yolları enfeksiyonu kanısıyla tedavi gördüğünü ifade eden Erol, şöyle devam etti: “Annesi refakatçi. Bir süre sonra erkek bir şahıs geliyor. Annesi oradaki sağlık çalışanına amcası olduğunu beyan ediyor. Bir süre için eve gitmesi gerektiğini, bu süre içinde amcası yanında refakat edebilir mi diye soruyor. Oradaki sağlık çalışanları da annenin beyanı doğrultusunda izin veriyorlar. Burada görüldüğü kadarıyla hastane ya da sağlık çalışanlarının bir su istimali ya da eksikliği görülmüyor ama bu tür yerlerde özellikle kadın doğum gibi, çocuk klinikleri gibi yerlerde refakatçilerin kartlarla birlikte inip çıkmaları sağlanmalı ve kayıt altına alınmalı diye düşünüyoruz ve öneriyoruz da. Bunların onlarcası yaşandığını biliyoruz ve toplumda bir şekilde eritiliyor, üstü kapatılıyor. Basına yansıyan ya da adli sürece yansıyan bu gibi olaylar yaşandığı zaman ortaya çıkıyor.”

Bunun sendika olarak takipçisi olacaklarını kaydeden Erol, “Bizim burada asıl vurgulamak istediğimiz bu yaşanan iğrenç olayın elbette ki sendika olarak takipçisi olacağız. Ailenin bilinmesini istemiyoruz. Arkadaşlarımız bu olayın bire bir şahidi oldular. Gözleriyle gördüler bu yaşanan olayı. Olaydan sonra annesinin oraya gelmesinden sonra bir tepki vermiyor. Normal olağan bir durummuş gibi yaşamaya devam ediyor. Çocuğun daha sonraki beyanlarında, ‘Uzanmaca oyunu oynuyorduk’ diyor. Çocuk bunu bir oyun olarak görüyor. Kişi amcası olarak tanıtılmış. 30 – 35 yaşlarında bir kişi.” ifadelerini kullandı.

Olaydan sonra annesinin de ifadesi alınan çocuğun halen aynı hastanede tedavi gördüğü ifade edildi.