Bursa'da baş ağrısı sebebiyle 23 yaşında hastaneye giden Abdullah Kozan, 47 yıldır hastaneden çıkmadı.

47 yıl evvel baş ağrısı şikayetiyle Bursa Devlet Hastanesi'ne giden 23 yaşındaki Abdullah Kozan, o tarihten bu yana bir daha hastaneden dışarı adımını atmadı. Kimsesi olmadığı için dönemin başhekimi tarafından kalmasına izin verilen ve artık hastaneyi evi gibi gören Kozan, şu anda 70 yaşını doldurdu.

Askerliğini tamamladıktan sonra rahatsızlanan Abdullah Kozan, 47 yıl önce baş ağrısı sebebiyle yattığı hastanede kısa sürede herkesin sevgisini kazandı. İlerleyen yıllarda şeker ve astım tedavisi gören Abdullah Kozan'ın giderleri de yeşil kart ve hastane tarafından karşılanıyor. Doğum günleri, bayram ve yılbaşılarını da hastanede kutlayan Kozan, dünyaya sadece odasının penceresinden bakabiliyor.

TEK DOSTU DOKTOR VE HEMŞİRELER

Bekar olan ve hiçbir akrabasının ziyaret etmediği Abdullah Kozan, hastane dışında bir hayatı düşünemediğini, ilaç kokulu hastane koridorlarının ve doktorların yanında olmanın kendisini mutlu ettiğini söyledi.

47 yılda 20 başhekim, yüzlerce doktorun gelip geçtiği Bursa Devlet Hastanesi'nin değişmeyen tek ismi olan Kozan, bazı hasta arkadaşlarını kaybetti bazılarını ise taburcu etti. Hastane personeli tarafından "En kıdemli hasta" olarak nitelendirilen ve konuşma zorluğu çeken Kozan, hemşirelerin yardımıyla ancak hastane içinde akülü arabasıyla gezebiliyor. TRT'nin Türkiye'nin ilk televizyon kanalı olarak deneme yayınına başladığı 1968 yılından bugüne kadar hastanede yaşamını sürdüren Kozan, eskiden hastane içinde gezdiği ve görevlilere yardım ettiğini söyledi.

Bursa Devlet Hastanesine 25 yıl önce başladığını belirten Baş Hemşire Nedime Tuner, "İlk geldiğimde böyle bir durum olduğunu öğrenince çok şaşırdım. Şu anda 47 yılı geride bıraktı. Zamanında bize yardımcı olurdu. Röntgenleri alır gelirdi film odasında, taşınacak bir şey varsa ucundan tutardı. Ama şimdi emekli oldu. Yakında ben bile emekli olacağım" diye konuştu.

47 yıldır hastaneden çıkamadı!

47 yıldır hastaneden çıkamadı!

47 yıldır hastaneden çıkamadı!