Long Term Evolution (LTE) teknolojisini ülke çapında bir beta testine dönüştüren Kuzey Kıbrıs Turkcell, ev ve iş yerlerinde yaptığı deneyimlerden de tam not aldı.

150 Megabit’e ulaşan 4G hızını ülkenin farklı noktalarındaki ev ve iş yerlerinde deneyime açan Kuzey Kıbrıs Turkcell, bu testlerden başarıyla çıktı.

TC Lefkoşa Büyükelçisi’nden, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı’na, Bilgi Teknolojileri Haberleşme Kurumu Başkanı’ndan Turkcell CEO’suna kadar deneyimin yaşatıldığı 4G Beta aynı zamanda üniversitelere de taşınmış, üst düzey yöneticiler ile öğrenciler tarafından da deneyimlenmişti. Kuzey Kıbrıs Turkcell İletişim Merkezleri’nde devam eden 4G Beta süreci bu kez, müşteriler tarafından ev ve işyerlerinde denendi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’den yapılan açıklamada, LTE’nin bulunduğu noktalarda ev ve iş yerleri bulunan kişilere test modemleri verildi ve müşterilerden  bu deneyimi bire bir yaşamaları ve sonuçlarını bildirmeleri istendi. Yaşadıkları deneyimleri aktaran müşteriler 4G hızının farkının olağanüstü seviyede olduğunu söyledi. Teknoloji tutkunları göz açıp kapayıncaya kadar inen videolar, HD filmler, yüksek çözünürlükte indirilen dosyalara kadar yapılan tüm işlemlerde bu deneyimin verdiği keyfin çok farklı olduğunu iletti.

“En ileri teknolojilerle yol almaya devam ediyoruz”

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca “4G hızını Turkcell farkıyla adaya taşıdık ve halkımızın deneyimine açtık. Lefkoşa, Gazimağusa, Girne ve üniversitelerimizde deneyim alanları oluşturarak müşterilerimizi 4G ile buluşturduk. Aynı zamanda bu deneyimleri belli bir zaman diliminde uzun süreli olarak birebir test ettirelim ve o geribildirimleri de alalım diye modemleri işyerlerine, evlere taşıdık” dedi. 

Karaatmaca, “Tüm Turkcell ailesi olarak büyük heyecanla başladığımız 4G BETA deneyimlerimizden aldığımız geri bildirimler bizleri sevindirmiştir. Her zaman en yeni ve en ileri teknolojileri insanımızla buluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Kuzey Kıbrıs Turkcell’in, 72 milyon müşterisi olan ‘Turkcell Grup’a birçok konuda öncülük yaptığını söyleyen Karaatmaca sözlerine şunları ekledi.
“Kuzey Kıbrıs’a bugüne kadar 250 milyon liranın üzerinde alt yapı yatırımı yaptık. 1.1 milyar liradan fazla vergiyi de Kuzey Kıbrıs devletine kazandırdık. Biz Turkcell takımı olarak bundan sonrasında da adamıza yatırım yapmaya devam edeceğiz”

4G deneyimleyenler neler söyledi:

emre-olgun.jpg

Emre Olgun: “İş hayatımızda tabi ki çağımızın vazgeçilmezi olan elektronik hayat var. Çizimler, teklifler, kataloglar… Bunlar hep büyük dosyalar. Dosyalar büyük ama onların gitmesini veya gelmesini bekleyecek zaman yok. İşte 4G burada bana çok yardımcı oldu. Hem gönderdiğim dosyalar hem de aldığım dosyaların zaman olarak faydasının paha biçilemez. Özel hayatımda da 4G bana avantaj sağladı. Çektiğim fotoğraflar RAW formatında ve her biri 20 MB büyüklüğünde. Hafta sonları ortalama 300 fotoğraf çekiyorum. Bunu Dropbox’a aktarmak kabus demek. Artık değil. 4G deneyimimde kısa sürede fotoğraflarımı güvence altına aldım. Bir de müzik sevdam var. Sevdiğim DJ’lerin setlerini indirirken eskiden yaşadığım kesintileri artık yaşamıyorum. Kısaca 4G bana hız ve mutluluk getirdi. Eminim ki 4G gelip ağı genişledikçe mutluluğumuz artacak. Bu deneyimi bana yaşatan Kuzey Kıbrıs Turkcell ailesine teşekkür ederim.”

ulas-munur-balkir.jpg

Ulaş Münür Balkır: “90’lı yılların ortasından, ilk telefonlarım Ericsson 688 ve Panasonic G500’den bu yana sürekli bundan daha iyisi olamaz diyor, her yeni modelde ve teknolojide yanılıyorum. Geçen bu süre zarfında sunu anladım ki teknolojinin gelebileceği son nokta insanlığın algısının son noktası ile sınırlı olabilir. Yaşadığım 4G deneyim şansında da aynen bu teorinin hayata geçişini izledim. Göz açıp kapayıncaya kadar açılan sayfalar, saniyeler içinde indirilebilen GB kapasitesindeki dosyalar bana aynı cümleleri fakat şüpheye yer olmaksızın söyletti. Sanırım bu sefer haklı çıkabilirim.”

deniz-birinci.jpg

Deniz Birinci: “4G’yi özel modemi ile Kuzey Kıbrıs Turkcell sayesinde deneyimledim, etkilenmemek elde değil. En çok Youtube üzerinden müzik videoları izlemek ve dinlemek için kullandım. Aynı anda başka sayfa açtım, öyle olduğunda bile sayfalar rahatça açılabiliyor. 4G hayatımıza girdiğinde birçok insana kolaylık sağlayacağına inanıyorum.”

nahide-ozgur.jpg

Nahide Özgür: “4G’yi günlük sosyal medyada gezinmek, sosyal medya üzerinden video izlemek ve hızı test etmek için HD video izleyerek kullandım, gayet başarılı buldum. Download (indirme) konusunda bugüne dek gördüğüm en başarılı performans diyebilirim. 8 GB Download’u 10 dakika bile olmadan bitirdi.”

togan-caglar.jpg

Togan Çağlar: “İş yerimde 4G’yi deneyimleme şansım oldu. İş arkadaşlarım da aynı tecrübeyi yaşadılar. HD filmler, HD videolar izledim, dosyalar indirdim ve yükledim. Hepsini tarif edemeyeceğim hızlarda, asla takılma olmadan yaşadım.”

halil-denktas-gunce.jpg

Halil Denktaş Günce: “İlk olarak 4G’yi tek kelime ile ‘çok hızlı’ olarak tanımlayabilirim.  4G ile videolar takılmadan seyredilebiliyor. Youtube’tan yüklenen film kayıtları da aynı şekilde çok hızlı, takılmadan iniyor ve birkaç saatlik HD görüntüler 5 dakika gibi kısa sürede hızlıca doluyor.”

salih-mahan.jpg

Salih Mahan: “19 yıldan beri Telekom sektöründe çalışan bir Mühendis olarak, 4G’nin hızını test ederken beklentilerimin üzerinde bir başarı gördüm. Hız ve özellikle bağlantı süreleri çok özeldi. 4G’nin gerçekten hayal ettiğimiz internet bağlantısını sağlayacağına inanıyorum.”