Nadire Bahadi

Mersinlik köyünde 2016 yılı başlarında çalınan Gürcan Yüzüak’a ait jeneratör 5 ay sonra Lefkoşa’da bulundu. Polis Kilitkaya’da sakin Gürcan Yüzüak’a ait jeneratörü çaldığı gerekçesi ile aynı köylü Derviş Yahat’ı tutukladı. Yahat dün İskele Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı. Olayla ilgili polis soruşturması devam ederken, mahkeme Yahat’ın 2 gün poliste tutuklu kalması yönünde talimat verdi.

Çalıntı jeneratör galeride çıktı

Olayın soruşturmasını yürüten polis çavuşu Gürkan Kemaneci,  mahkemedeki ifadesinde 27-31 Ocak 2016 tarihinde Mersinlik’te Kilitkaya’da sakin Gürcan Yüzüak’a ait ikametgahın kuzeye bakan ahşap penceresi açılarak evin içine girildiğini ve Honda marka jeneratörün çalınıp evin giriş kapısından çıkıldığını anlattı. 31 Ocak 2016 tarihinde olayın polisin bilgisine getirildiğini ancak suçun faillerinin tespit edilemediğini anlatan Kemaneci, 20 Haziran tarihinde alınan bir bilgide jeneratörün Lefkoşa’da bir galeride olduğunun öğrenildiğini kaydetti. Aynı gün bir polis ekibinin Gürcan Yüzüak ile birlikte galeriye gittiğini söyleyen Kemaneci, mal sahibi Yüzüak’ın jeneratör üzerinde yaptığı incelemede kendisine ait olduğunu teşhis ettiğini belirtti. Galeri sahibi soruşturmada jeneratörü Şubat ayında Derviş Yahat’tan satın aldığını söylediğini belirten polis çavuşu Kemaneci, galeri sahibinin de jeneratör karşılığında bin TL nakit para ve mavi renk küçük bir jeneratör verdiğinin tespit edildiğini söyledi. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada mahkemeden temin edilen arama emri ile zanlı Derviş Yahat’ın ev ve iş yerinin arandığını belirten polis çavuşu Gürkan Kemaneci, aramada zanlının iş yerinde çalıntı jeneratöre ait parçaların ve Lefkoşa’daki galeri sahibinin çalıntı jeneratör karşılığında verdiği küçük jeneratörün bulunup kanıt olarak el konulduğunu anlattı. Derviş Yahat’ın aynı gün tutuklandığını ifade eden Kemaneci, zanlı hakkındaki soruşturmanın henüz yeni başladığını ifade ederek Yahat’ın 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

2 gün tutuklu kalacak

İskele Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Cenkay İnan, polisin yürüttüğü soruşturmanın selameti açısından zanlı Derviş Yahat’ın 2 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.