Devrim Demir

Devlet Laboratuarı’nın yanmasının ardından uyuşturucu ile tutuklananlar soruşturmasının ardından serbest kalmaya devam ediyor. Önceki gün ülkeye giriş yapmak isterken uyuşturucu ile yakalanan Servan Tarı, tutukluluk süresinin dolması üzerine dün yeniden yargıç huzuruna çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, laboratuar yangınına dikkati çekerek uyuşturucu sonuçlarının çıkmadığına dikkati çekerek, zanlının yurt dışına çıkışını yasaklayarak 5 bin TL nakdi teminat yatırıp serbest bırakılmasına karar verdi.

Soruşturma tamamlandı

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis çavuşu Mehmet Bayram, mahkemede verdiği ifadede zanlı Servan Tarı’nın uyuşturucu “İthal” ve “Tasarruf” suçlarından tutuklandığını anlattı.

Polis çavuşu Mehmet Bayram, zanlının önceki gün Ercan Havalimanı’ndan giriş yapmak isterken, 20 gram hintkeneviri ile yakalandığını anımsattı.

Bayram,  yapılan sorgulamada zanlının işlediği suçu itiraf ettiğini belirterek yargılanıncaya kadar mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanması talebinde bulundu.