Lefkoşa’da, kullanımlarındaki araçta ve üzerlerinde yapılan aramada, tasarruflarında yaklaşık 5 gram sentetik cannabinoid bulunan zanlılar Can Kemal Kaplan ve Mustafa Öztürk tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Kamalı Haber 

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli Polis Memuru Cemal Ramiz mahkemede olayla ilgili bulguları aktardı. Ramiz, zanlılar Can Kemal Kaplan ve Mustafa Öztürk’ün kullanımlarında bulunan araç içerisinde polis tarafından yapılan aramada biri açık iki pakette yaklaşık 4 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Olayın akabinde zanlı Kaplan’ın üzerinde yapılan aramada giymekte olduğu kot pantolonun cebinde beyaz kâğıda sarılı yaklaşık 1 gram sentetik cannabinoid bulunduğunu kaydeden Ramiz, meseleyle ilgili başlatılan soruşturmanın henüz yeni olduğunu belirtti. 

Mağusa’dan almış

Zanlı Kaplan’ın, konu uyuşturucu maddeleri zanlı Öztürk’ün talimatıyla Mağusa’daki bir kişiden aldığını beyan ettiğini, bu şahsın isminin henüz tespit edilemediğini söyleyen Ramiz, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlıların ilk nazarda 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Yargıç Meltem Dündar zanlıların soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.