Ordu'da bir apartmanın 5. katından düşen 1.5 yaşındaki çocuğu, 1. kattaki çamaşır ipi kurtardı.

Olay, Altınordu ilçesi Bucak Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, annesi ile birlikte misafirlikte olduğu belirtilen 1.5 yaşındaki Yakup Efe Doğan, 5. katta bulunan evin balkonunda oynamaya başladı. Balkonda oynadığı sürede dengesini kaybeden küçük Efe, düşmeye başladı. 5. kattan düşen Yakup Efe, şans eseri ilk olarak 3. kattaki çamaşır iplerine takılarak yavaşladı, daha sonra da 2. kattaki iplere takılarak savrulan çocuk 1. katın balkonunda bulunan yünlerin içine düştü.

Balkona düşen çocuğu fark eden ev sahibi Bayram Er, hafif yaralanan çocuğu alıp Ordu Üniversitesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürdü. Burada ilk müdahalesi yapılan çocuk, Ordu Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Hastane yetkilileri çocuğun durumunun iyi olduğunu bildirdi. Hastanede müşahede altında tutulan minik çocuğun ailesi, Yakup Efe'nin acil servisten bakım odasına çıkarıldığı sırada görüntü alan basın mensuplarına tepki gösterdi.

Minik çocuğun düştüğü 1. kattaki evin sahibi Bayram Er, olay anını anlattı. Yaşanan olay karşısında çoğunun 1. katın balkonuna düşmesinin "inanılmaz" olduğunu ifade eden Er, "Bir ses duyduk ve balkon çöktü sandık ve hemen pencere koştuk. Tam o sırada çocuğun düştüğü gördük. Elimizi uzattık ve çocuk şans eseri balkona düştü. Çocuğu çamaşır ipleri kurtardı. İlk düştüğünde durumu iyiydi sadece ufak bir ağlaması vardı o kadar. Çocuğu melekler korudu" dedi.

Bu sırada polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, olay yeri ekipleri binanın çevresinde inceleme yaptı.

5. kattan düşen çocuğun inanılmaz kurtuluşu