Haluk DOĞANDOR

Kapatılan Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın arızalanan motoru için zamanın CTP-ÖRP Hükümeti aracılığıyla garanti verilerek Kıbrıs Türk Vakıflar Bankası tarafından KTHY Yönetim Kurulu’na verdirilen 5 milyon Türk Lirası’nın akıbeti hala meçhul, bu paranın nereye harcandığı konusunda bugüne kadar yetkililerden ses çıkmadı.

CTP-ÖRP Hükümeti kefil oldu

İngiltere’de arızalanan KTHY uçağının uçak motoru, Belçika’ya tamir için gönderilmiş ve tamir masrafları için de 5 Milyon Türk Lirasına ihtiyaç olduğu belirtilmişti. Bu tamir masraflarının ödenebilmesi için Başbakan Ferdi Sabit Soyer, garanti vererek Kıbrıs Türk Vakıflar Bankası’nın 5 Milyon Türk Lirasını Kıbrıs Türk hava Yolları Yönetim Kuruluna verilmesini sağlamıştı. Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın o dönem Genel Müdürü olarak Ahmet Derya görev yapıyordu.

Uçak motoru kayıp oldu, para nereye harcandı?

Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın arızalanan ve Belçika’ya onarım için gönderilen uçak motoru için 5 Milyon lira çıkarılmasına rağmen daha sonra basında da yer aldığı gibi bu uçak motoru daha sonra kayıp olmuştu. Tonlarca ağırlıktaki uçak motorunun nasıl kaybolduğu, bu motorun gönderilirken sigorta yapılıp yapılmadığı konuşulurken, uçak motoru için Vakıflar Bankası’ndan çıkarılan 5 Milyon liralık kredinin ise ne olduğu hiç konuşulmadı.

Osman Bayhanlı yine Yönetim Kurulu Başkanı

Kıbrıs Türk Vakıflar Bankası’nda yönetim kurulu üyeliği yapan üst düzey bir bürokrat, 2007 sonu 2008 yılı başında yaşanan bu olayları doğruladı ve “Uçak motoru için alınan bu paranın akıbeti meçhul kaldı” dedi. Kıbrıs Vakıflar Bankası’nın bu olayların yaşandığı zamanın genel Müdürü Alpay Adanır da daha sonra rahmetli oldu. Ancak aynı zamanın Kıbrıs Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bayhanlı, yine aynı bankanın şu anda Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor.

5 Milyon TL bankaya geri ödendi mi?

Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın arızalanan, tamir için Belçika’ya gönderilen ve daha sonra kaybolduğu söylenen uçak motoru konusunda hiçbir sorumlu ortaya çıkmazken, bu konuda dönemin CTP-ÖRP Hükümeti tarafından KTHY sorumluları hakkında da kaybolan uçak motoru için soruşturma açılmamıştı. Kaybolan uçak motoru hala gizemini korurken, uçak motorunun tamiri için Kıbrıs Vakıflar Bankası’ndan çıkarıldığı iddia edilen 5 milyon liranın nereye harcandığı veya geriye ödenip ödenmediği konusunda herhangi bir araştırma dosyası açılmadı.

İddialarımız doğrulandı, “Evet verilmiştir”

Ferdi Sabit Soyer Başbakanlığı’ndaki CTP-ÖRP Hükümeti döneminde Kıbrıs Vakıflar Bankası’nın Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Osman Bayhanlı, aynı şekilde bugün Özkan Yorgancıoğlu Başbakanlığı’ndaki CTP-BG ve DP-UG Hükümeti iktidarında Kıbrıs Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor. 

İddia edilen konu hakkında soru yönelttiğimiz Bayhanlı, önce “Böyle bir para verilmedi, belki hisse devri için çıkarılmıştır” demesine rağmen bizim ısrarlarımız üzerine, “size kısa bir süre sonra döneceğim” dedi. Sayın Bayhanlı ile daha sonra yaptığımız telefon görüşmesinde Bayhanlı, “Evet doğrudur, size şu anda miktarını söyleyemeyeceğim bir para KTHY için çıkarılmıştır” dedi. Paranın akıbetini sorduğumuzda ise Bayhanlı, “Bu paranın büyük bir miktarı geriye dönmüş ancak hala geriye dönmeyen bir para durmaktadır” diye cevap verdi.

Bu iş meclise götürülmeli

Şimdi gözler Cumhuriyet Meclisi’nde. Bu konu hakkında açılması gereken soru önergesinin muhalefet tarafından verilip verilmeyeceği merak konusu. Önce kaybolan tonlarca uçak motorunun akıbeti ve bu iş için Kıbrıs Vakıflar Bankası’ndan kullandırılan kredinin nereye harcandığı sorgulanıyor.