Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, 5 Nisan Salı günü Lefkoşa’da araçlı eylem yapacağını açıkladı.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nden yapılan açıklamada eylem kararının bugünkü üye toplantısında alındığı belirtildi. Bu toplantıda, birliğin kamu ihalelerine katılmaması yönünde de bir kararı çıktığı duyuruldu.

Birliğin yazılı açıklamasında, sorunlara bir hafta süresince çözüm bulunmaması halinde tapu devirlerinin ve devlete yapılan yatırımların durdurulacağını da kaydedildi.

GÜRCAFER: “REFORMLAR HAYATA GEÇMEDİ”

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, Türk Ajansı Kıbrıs (T.A.K) muhabirine eylem gerekçeleri konusunda yaptığı açıklamada, eylem nedenlerini “inşaat sektöründe beklenen reformların hayata geçmemesi”, “kamu ihaleleri konusunda müteahhitlere ödeme yapılmaması”, “Şehir Planlama Dairesi’nin verimsiz işleyişi” olarak sıraladı.

Hükümetten uzun süredir özelde inşaat sektörü, genelde ise ülke ekonomisinin önünün açılması için reform beklediklerini kaydeden Gürcafer, bu yönde hiçbir adım atılmadığını savundu.

1459526652.jpg

Müteahhitlerin kamu ihaleleri konusunda devletten milyonlarca lira alacağı olduğunu da kaydeden Cafer Gürcafer, buna gerekçe olarak 2016-2018 mali protokolünün imzalanmamasının gösterildiğini söyledi.

“Hükümet ödeme yapamıyor, bari kendi alacakları konusunda müteahhitleri sıkmasın” diyen Gürcafer, bu konuda da zor durumda bırakıldıklarını belirtti.

Şehir Planlama Dairesi’nin işleyişinde de sıkıntılar olduğunu belirten İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer, “Buradaki huzursuzluk sürüyor. Dairenin işleyişi verimsiz. Dosyalar 5-6 ay bekliyor” ifadesine yer verdi.

ARAÇLARIYLA LEFKOŞA’NIN İKİ BÜYÜK ÇEMBERİNE GELECEKLER

5 Nisan Salı günü sabah saatlerinde Lefkoşa’nın Gönyeli ve Hamitköy çemberlerinde geleceklerini kaydeden Cafer Gürcafer, eylemin başlama saatinin ve planının 4 Nisan Pazartesi günü Yönetim Kurulu toplantısında belirleneceğini, bunun kamuoyuyla paylaşılacağını aktardı.