Beyarmudu Belediyesi tarafından düzenlenen “5. Patates Kültür Sanat Festivali”, 6-9 Ağustos tarihleri arasında yapılıyor.

Beyarmudu Belediyesi’nin açıklamasına göre, Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, dün Belediyeler Birliği’nde basın toplantısı düzenleyerek festivalle ilgili bilgi verdi.

Edip, basın toplantısında yaptığı konuşmada, Patates Kültür Sanat Festivali’ni ülke kültürüne sahip çıkmak ve yeni nesillere sahip olunan değerleri aktarmak adına her yıl geleneksel olarak düzenlediklerini söyledi.

HALK DANSLARI

Festival açılışının uluslararası halk dansları ekipleri tarafından gerçekleştirilecek sahne performansıyla yapılacağını kaydeden Edip, açılış gecesinde Rusya, Sırbistan, Polonya, Slovakya, Slovenya, Bulgaristan ve Türkiye Cumhuriyeti'nden ekiplerin sahne alacağını ifade etti.

Ayrıca yerli sanatçılardan Nafiz Dölek ve Grup Frekans’ın festival kapsamında konser vereceğini belirten Edip, kapanışın ise 9 Ağustos akşamı  "Zakkum" grubunun vereceği konserle olacağını söyledi.

Festival kapsamında “Uluslararası Halk Dansları Festivali” de düzenlenecek ve ekipler 4 ve 5 Ağustos’ta Beyarmudu Belediyesi’ne bağlı köylerde gösteriler yapılacak.

Patates Festivali, 6 Ağustos Perşembe günü saat 20.30’da açılacak. Saat 18.30’da ise kortej düzenlenecek.

1-324.jpg

2-296.jpg