Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl 5.’si düzenlenen “Uluslararası Cumhuriyet Klasik Otomobil Rallisi” başladı.

Dışişleri Bakanlığı önünde yer alan rallinin startını Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı verdi. Yarışın açılışına katılan Dışişleri Bakanı Emine Çolak da “41” kapı numaralı aracıyla yarışa katıldı.

Yarışmaya KKTC yanında Türkiye, Rusya, Slovenya, İskoçya, İngiltere ve Almanya’dan da katılım oldu.

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinliğin ana sponsorluğunu Kuzey Kıbrıs Turkcell üstleniyor. Rallinin saat 14.00 sıralarında Girne Onar Tatil Köyü önünde tamamlanması hedefleniyor.

Rallinin tamamlanmasının ardından Onar Tatil Köyü’nde yemek düzenlenecek ve ödül törenine geçilecek.

1446975061.jpg

AKINCI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı yarışın startı öncesinde yaptığı konuşmada, rallinin bu yıl 63 aracın katılımıyla uluslararası düzeyde yapıldığına işaret ederek, disiplin gerektiren bu sporun çok güzel bir etkinlikle gerçekleştirildiğini kaydetti ve katılımın her geçen yıl artmasını temenni etti.

Akıncı, bu güzel etkinliğe gönül vererek katılan herkesi tebrik ederek, başarılı geçmesini temenni etti.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Ozan Çağlar Aslan da, etkinliğe ana sponsor olmaktan ve katkı koymaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu etkinlikle tarihin hayat bulduğunu vurguladı.

1446975025.jpg

1446975108.jpg

1446975119.jpg

1446975048.jpg

1446975073.jpg

1446975086.jpg

* * *

5. Uluslararası Cumhuriyet Klasik Otomobil Rallisi tamamlandı.

KKTC'nin kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen, Dışişleri Bakanlığı’nın destekleri ve Kuzey Kıbrıs Turkcell ana sponsorluğunda yapılan yarışı, Ford Mustang marka araçla Yağmur Selenge ile Kader Kencer ikilisi kazandı.

Yarışmanın genel klasmanında ikinci Mahmut Sokollu - Luda Sokollu, üçüncü de Ali Kelebek -Pembe Kelebek oldu.

Girne'de Onar Village’de yer alan ödül töreni ve yemeğe, Meclis Başkanı Sibel Siber, Maliye Bakanı Birikim Özgür, Dışişleri Bakanı Emine Çolak ve diğer yetkililer ile konuklar katıldı. Yarışmada kazananlara ödüllerini Siber, Çolak ve diğer yetkililer verdi. Törende Kuzey Kıbrıs Klasik ve Spor Otomobil Kurumu Başkanı Semavi Aşık da hazır bulundu.

1446996218.jpg

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber ödül verdikten sonra yaptığı konuşmada, etkinliğin çok güzel geçtiğini ve en güzel yanının yarışmada kaybedenin olmadığını belirterek, emeği geçen herkesi kutladı. Siber, hız yapılmayan bir yarıştan duyduğu memnuniyeti de dile getirerek, bu olayların güzel ülkeye güzellikler kattığını vurguladı.

1446996237.jpg

ÇOLAK

Yarışmanın "kadınlar kategorisinde" ikinci gelen Dışişleri Bakanı Emine Çolak da, etkinliğin geleneksel hale geldiğini belirterek, yarışın gerçekleşmesine emek koyan herkesi kutladı.

Herkesi böyle güzel etkinliklere katılmaya çağıran Çolak, kendisinin de bu yıl ilk kez katıldığını ancak son olmayacağını vurguladı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Teknik Operasyonlar Genel Müdür Yardımcısı Alp Ağcataş ise, Cumhuriyet anısına gerçekleştirilen ralliye sponsor olmaktan onur duyduklarını söyledi.

Bu arada rallide dün gerçekleştirilen Slalom yarışında A kategorisinde birinci Coşkun Gürel, ikinci Muharrem Ceylan, üçüncü Turgut Bürüncük, B kategorisinde birinci Arcan Yiğit, ikinci Yağmur Selenge, üçüncü Mehmet Altıntaş, C kategorisinde birinci Vural Vurur, ikinci Çağan Ilgar, üçüncü Hüseyin Akcan oldu.

Rallinin genel klasmanında ise birinci Coşkun Gürel, ikinci Arcan Yiğit, üçüncü ise Yağmur Selenge geldi.

Takımlar sıralamasında birinci Miray, ikinci Aça takımı oldu. Yarışma sonunda en genç kız ve erkek yardımcı pilota da ödül verildi. Ödül Pervin Erk ve Hasan Özhasoğlu'na verildi.

Yarışmada 1947 ile en eski araçla Rauf Kutalp, en küçük araçla da Zafer Altıntaş ödül aldı.

Yarışma sonunda "Ralli ruhu", "herşeye rağmen", "karma ekipler", "kadınlar Kupası", "hayaller kupası", "visitors cup", "temsiliyet" ödülleri de verildi.

Yarışmanın sonunda Türkiye’den ve yurtdışından yarışmaya katılan ekiplere de teşekkür ödülleri verildi.

1446996253.jpg