Tarım Dairesi, yerli ürünlerden maydanoz, nane ve golyandro, ithal ürünlerden biber ve üzümde limit üstü kalıntıya rastlandığını duyurdu.

Tarım Dairesi, 21- 27 Ekim tarihleri arasında yerli ve ithal tarımsal ürünlerde yapılan gıda denetim sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

19 yerli üründen numune alınarak yapılan tahlillerde 5 üründe limit üstü kalıntı tespit edildiği, 37 ithal üründe yapılan denetimlerde 2 üründe limit üstü kalıntıya rastlandığı belirtildi. Yerli ürünlerden maydanoz, nane ve golyandro, ithal ürünlerden biber ve üzümde limit üstü kalıntıya rastlandığını açıklandı.

19 YERLİ ÜRÜNDEN NUMUNE ALINDI

Tarım Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, maydanoz, nar, ıspanak, taze soğan, nane, brokoli, glumbra, kereviz, marul, roka, golyandro ve turp olmak üzere 19 yerli üründen numune alındı. Ürünlerden 14’ü temiz çıktı, 5 üründe limit üstü pestisit kalıntısına rastlandı.

MAYDANOZ, NANE VE GOLYANDRODA LİMİT ÜSTÜ PESTİSİT

Mağusa’dan Hüseyin Turaç’a ait maydanoz, Alsancak’tan Mustafa Muti’ye ait nane, Çayönü’nden Sinan Arkoy ve Hakan Şeker’e ait golyandroda limit üstü kalıntı tespit edildi, Bu ürünlerin hasadına izin verilmediği, bir sonraki denetime kadar beklemeye alındığı bildirildi.

ÖNCEKİ DENETİMDE BEKLEMEYE ALINAN NAR, ISPANAK VE MAYDANOZ HASAD EDİLECEK

Önceki denetimlerde limit üstü kalıntıya rastlandığı için beklemeye alınan Bostancı’dan Kamuran Ender’e ait narların, Tepebaşı’ndan Yusuf Numan’a ait ıspanakların ve Geçitköy’den Mete Avcu’na ait maydanozların limit altına inmesi nedeniyle hasadına izin verildiği belirtildi.

37 İTHAL ÜRÜNÜN 35’İ TEMİZ... BİBER VE ÜZÜMDE KALINTI TESPİT EDİLDİ

Aynı tarihler arasında elma, Trabzon hurması, elma, cherry domates, kornişon, erik, havuç, üzüm, armut, biber, kavun, ayva, hayvan yemi olmak üzere 37 ithal üründen numune alındı.

Tarım Dairesi açıklamasında bu ürünlerin 35’inin temiz çıktığı, 2 tanesinde limit üstü kalıntıya rastlandığı belirtildi. Limit üstü kalıntı tespit edilen Deftera Gıda’ya ait biberlerin ve Kemal Palamut’a ait üzümlerin imha edildiği kaydedildi.