(Kamalı Haber)

Mahkemede meseleyle ilgili olarak şahadet veren Lefkoşa Adli Şube’de görevli Polis Memuru Fahri Gümüşsoy olayla ilgili bulguları aktardı. Gümüşsoy, zanlı Ferhat Karaman’ın 1 Temmuz 2012 – 12 Nisan 2014 tarihleri arasında Lefkoşa’da faaliyet gösteren Kaliber Trading isimli işyerinde pazarlamacı olarak çalıştığı sırada, kendisine şirket tarafından verilen faturalar ile şirket müşterilerinden tahsil ettiği toplamda 46 bin 077 TL nakit parayı şirket muhasebesine yatırmayıp zimmetine geçirdiğini söyledi. 

Sahte imza da atmış

Polis, zanlının ayrıca sipariş olduğu gerekçesiyle şirket deposundan almış olduğu ürünleri meçhul şahıslara sattığını ve faturaların “teslim alan” bölümüne sahte imza atarak başkasının kimliğine de büründüğünü tespit ettikleri beyanında bulundu. 

Gümüşsoy, zanlının önceki gün ülkeye giriş yaparken tespit edilerek tutuklandığını, aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını söyledi ve mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminata bağlandı

Yargıç Meltem Dündar, zanlının ileride görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadıyla yurtdışına çıkışının yasaklanmasına, haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücut yapmasına ve 5 bin TL nakdi teminat yatırmasına emir verdi. Dündar, KKTC vatandaşı muteber 1 kefilin de 50 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.