Çiğdem Aydın

Ülke genelinde infial yaratan yasadışı kürtaj olayında her geçen gün kan donduran gelişmeler su yüzüne çıkıyor. Türkiye’den KKTC Polisine yapılan ihbar sonucu Girne’de Hz. Ömer Türbesi yakınlarında ve Çatalköy’deki ormanlık arazide bulunan 7 fetüs kalıntısına yapılan ön otopsi sonuçları tüyler ürperten cinsten…

Diyalog muhabirinin güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi morguna gönderilen fetüsler Adli Tıp Uzmanı Dr. İdris Deniz tarafından incelendi.

Yapılan incelemede, fetüslerin yasal sınır olan 10 haftalıktan daha büyük olduğu belirlendi.

İstanbul’dan şok haber… 

Diyalog Muhabirinin,  İstanbul Adli Tıp Kurumundan elde ettiği bilgilerde ise, yapılan ön otopsi raporuna göre, fetüsler arasındaki 7 aylık bebeğin doğduktan sonra öldürülmüş olabileceği ihtimalini gündeme getirdi.

Çünkü yapılan incelemeye göre, 7 aylık bebek cesedinin akciğerlerinde hava tespit edildi.

500 kişi soruşturma kapsamında…

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube de KKTC de yaşanan olayla ilgili anne adaylarını tespit etmek için İstanbul’da soruşturma yürütüyor. İddiaya göre yıllardır devam eden yasa dışı kürtaj (anne karnında bebek cinayetleri) olayı ile ilgili yaklaşık 500 kişi soruşturma kapsamında. 

Tüm fetüsler incelenmek ve DNA testi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilecek.

Serdaroğlu ve Karagözlü hastaneye kaldırıldı

Öte yandan olayla ilgili tutuklanan 8 kişinin arasında bulunan Anestezist Rasiha Serdaroğlu ve Jinekolog  Dr.Fahri Karagözlü’nün, hiper tansiyon şikayeti ile hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Acil Tıp Uzmanı Dr. Şadiye Emircan’ın muayenesinden sonra Girne Polis Karakolu’nda tutuklu bulunan Serdaroğlu ve Karagözlü Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.