Gamze Baykur

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri önceki gün Lefkoşa’da “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla tutuklanan ve Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Nanle Joel Sura’nın verdiği ifade doğrultusunda Mağusa’da zanlı Sura’ya uyuşturucu sattığı tespit edilen Sayir Sani Abu Bakar’ın evine baskın düzenledi. Zanlı Abu Bakar’ın evinde yapılan aramada tuvalet pisuarı içerisinde 60 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunurken, zanlı Sayir Sani Abu Bakar ile misafirleri Jıbrıl O. Duduyemi ve Olayinka O. Gbajabiamila tutuklandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Sayir Sani Abu Bakar, Jıbrıl O. Duduyemi ve Olayinka O. Gbajabiamila 3 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

500 TL’YE 9 GR UYUŞTURUCU SATTI

Meselenin tahkikat memuru Polis Çavuşu Metin Düzener, tasarrufunda 2 gr uyuşturucu madde bulunan ve dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Nanle Joel Sura’dan yapılan soruşturmada konu uyuşturucu maddeyi zanlı Sayir Sani Abu Bakar’dan 28 Mart tarihinde 500 TL karşılığında 9 gr olarak alıp içtiğinin tespit edildiğini açıkladı. Zanlı Sura’dan alınan ifade doğrultusunda zanlı Abu Bakar’ın evinde yapılan aramada tuvalet pisuarı içerisinde 60 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirten Düzener, zanlı Abu Bakar ile evde misafir olarak bulunan zanlı Jıbrıl O. Duduyemi ve Olayinka O. Gbajabiamila’nın da tutuklandığını söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Düzener, mesele ile bağlantısı olduğu tespit edilen bir kişinin de arandığını ifade etti. Düzener, yeni başlayan tahkikatın selameti açısından her 3 zanlının da 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

TUTUKLU KALACAKLAR

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Sayir Sani Abu Bakar, Jıbrıl O. Duduyemi ve Olayinka O. Gbajabiamila’nın tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.