Atatürk Kültür Merkezi bahçesinde saat 10.00’da başlayan ve saat 16.00’ya kadar sürecek etkinlikte, 3.Genç Fotoğrafçılar Gezi Atölyesi Sergisi de açıldı. Sergiye katkıda bulunan fotoğrafçı, öğretmen ve öğrencilere katılım belgesi verildi.

Ayrıca kütüphaneyi en çok kullanan, Emete Baylan, Nurhan Olguner, Hatice Kutluada, Güngör Topcu, Mehmet Emircan ve Salim Deniz ile Şehit Ertuğrul İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Ege Kumbur, 9 Eylül İlkokulu 2. sınıf öğrencisi İsmet Gürmen, Arabahmet İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Mehmet Bilgiç, Arabahmet İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Zümrüt Kutlu, Yakın Doğu İlkokulu 5. sınıf öğrencisi Dila Çavuşoğlu ile Levent İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Ege Akarsoy’a teşekkür belgesi ile hediyeler takdim edildi.

Kıbrıs Türk çocuk oyunlarının oynandığı etkinlikte, çocuklara yönelik seramik çalışması, yüz boyama, müzik dinletisi, ayraç boyama ve imzalama, masal anlatma, kukla yapımı gibi birçok faaliyet yer aldı.

Etkinlikte, Devlet Halk Dansları Topluluğu da gösteri sundu.

Medya sponsorluğunu Genç TV ile Havadis Gazetesi’nin yaptığı, sunuculuğunu Serkan Soyalan’ın üstlendiği Kütüphane Haftası’nın açılışında çocuklara, Milli Kütüphane’den ve Işık Kitabevi, Rüstem Kitabevi, Deniz Kırtasiye, Khora Kitabevi ile Gülver Kitabevi’nin katkılarıyla kitaplar dağıtıldı.

Etkinlik, Gözel Halim Kültür Vakfı, Serdarlı Sağlık ve Kültür Derneği, Atatürk Meslek Lisesi, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, Güzelyurt Belediyesi, Güzel Sanatlar Lisesi Kıbrıs Havaları Topluluğu, Yaman Market, Türk Maarif Koleji öğretmenlerinden Aysun Tuzcu, Ayşe Uluöz ve Cemay Onalt, sanatçılardan Ayhatun Ateşin, Zehra Şonya,  Yıltan Taşçı, Laden İnce, Petek Cankoy, Nursel Öztekin’in gönüllü katkılarıyla gerçekleştirildi.

Kıbrıslı şair ve yazarlar ile söyleşi ve imza etkinliğine Altay Burağan, Ayşe Tural, Bülent Dizdarlı, Ejdan Sadrazam, İsmail Bozkurt, Mahmut İslamoğlu, Oğuz Yorgancıoğlu, Orkun Bozkurt ve Özlem Çatal Eserer yer aldı.

TUNÇALP, KÜLTÜRE SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISI YAPTI

Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, 51. Kütüphane Haftası etkinliklerine katkı yapan herkese teşekkür ederek, kaybolmakta olan değerleri canlandırmaya çalıştıklarını kaydetti.

Hafta boyunca gerçekleşecek etkinlikler çerçevesinde bireylerin okuma ve kütüphane kullanma alışkanlığını artırmayı hedeflediklerini dile getiren Tunçalp, “kültümüze sahip çıkalım” çağrısında bulundu.

ETKİNLİKLER 4 NİSAN CUMARTESİ GÜNÜNE KADAR SÜRECEK

Kütüphane Haftası boyunca 4 Nisan Cumartesi’ye kadar Kültür Dairesi’ne bağlı tüm halk kütüphanelerinde de çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Hazırlanan program çerçevesinde, Mehmetçik Halk Kütüphanesi’nde bu sabah “Şair Şirin Zaferyıldızı ile Söyleşi ve İmza Günü” yapıldı. Aynı yerde yarın saat 12.30’da “Yazar Bahar Atma Soy ile Söyleşi ve İmza Günü” yer alacak.

1 Nisan 2015 Çarşamba günü saat 10.00’da Güzelyurt Halk Kütüphanesi’nde “Kütüphanede Masal Dinliyoruz” etkinliği, 2 Nisan Perşembe günü ise Girne Halk Kütüphanesi’nde saat 19.30’da Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ile “Madde Bağımlılığı ile Mücadele Toplumsal Duyarlılık” konulu söyleşi gerçekleştirilecek.

2 Nisan’da ayrıca İskele Halk Kütüphanesi’nin “Kütüphanede Şenlik Var” başlığı altında düzenlediği saat 10.00’da İskele Belediye Gazinosu’nda başlayıp kütüphanede devam edecek masal anlatma, yüz boyama, resim yapma ve gitar dinletisi faaliyeti de yer alacak.

Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında, Akdoğan Halk Kütüphanesi’nde de yarın saat 10.00’da Aysun Gürsoy ile “Çocuk, Genç ve Yetişkinlerin Kişisel Gelişimi” başlıklı söyleşi, 2 Nisan Perşembe günü saat 11.30’da ise “Şair/Yazar Mustafa Malkoç ile Söyleşi ve Şiir Dinletisi” yapılacak.

Etkinlikler, 3 Nisan Cuma günü saat 10.00’da Gazimağusa Halk Kütüphanesi’nde düzenlenecek “Şair Şirin Zaferyıldızı ile Söyleşi ve İmza Günü” ile devam edecek.

SON ETKİNLİK MASAL GÜNLERİ

51. Kütüphane Haftası, 4 Nisan Cumartesi günü Lefkoşa’da Milli Kütüphane’nin Çocuk Bölümü’nde saat 11.00’de başlayacak “VII. Masal Günleri” etkinliğiyle tamamlanacak.

Masal Günleri ise, haziran ayına kadar on beş gün arayla sürecek.