52. Kütüphane Haftası etkinlikleri, Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Milli Kütüphane’de yer alan açılış programıyla başladı.

52. Kütüphane Haftası’nın bugün yapılan açılış programında, 4. Genç Fotoğrafçılar Gezi Atölyesi Sergisi’nin açılışı da yapılarak, kütüphaneyi en çok kullanan yetişkinlere ve sergiye katılan öğrenci, öğretmen ve profesyonel fotoğrafçılara katılım belgesi verildi.

Açılış programı, Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı Koordinatörü Durali Güçlüsoy’un açılış konuşmasıyla başladı. Etkinlikte Kültür Dairesi Müdürü Aydan Başkurt, kütüphane yetkilileri, sergiye katkı koyan profesyonel fotoğrafçılar, öğretmenler ve öğrenciler de hazır bulundu.

GÜÇLÜSOY

Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı Koordinatörü Durali Güçlüsoy yaptığı açılış konuşmasında, kitap ve kütüphanelerin önemine işaret etti.

Hızla gelişen teknolojiyle bilgiye ulaşımın kolaylaştığını ifade eden Güçlüsoy, teknolojinin gelişimiyle kitap ve kütüphanenin önemini yitirdiğini kaydetti. Güçlüsoy, gerçekleştirilecek, kütüphane haftası etkinlikleriyle kitap ve kütüphanenin genç nesillere aktarılmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Güçlüsoy’un konuşması ardından kütüphaneyi en çok kullanan Fatma Ovan, Neslihan Dumlupınar, Fatma Yiğit, Fatoş Akarsoy, Ayşegül Yiğit Lind’e hediye ve belge takdim edildi.

Ardından sergiye katılan profesyonel fotoğrafçılara, öğretmen ve öğrencilere katılım belgeleri verilerek serginin açılışı yapıldı.

Hafta boyunca tüm bölgelerdeki kütüphanelerde çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

1459154702.jpg

1459154704.jpg