Muğla'da taşımalı eğitim gören okullarda 53 öğrenci yedikleri yemekten zehirlendi. Öğrencilerden bazıları sağlık kurumlarında müşahade altına alınırken, bazı öğrenciler tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Edinilen bilgiye göre, Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Gölcük mahallesinde 15, Karabörtlen Mahallesinde 2, Yatağan'da 6 ve Datça ilçesinde de 30 öğrenci olmak üzere toplam 53 öğrenci yedikleri öğle yemeği sonrası akşam saatlerinde evlerine geldiklerinde rahatsızlanarak hastanelere kaldırıldı. Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Karabörtlen ve Gölcük mahallelerinde oturan 17 öğrenci Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, 6 öğrenci Yatağan Devlet Hastanesi'ne ve 30 öğrenci Datça Devlet Hastanesi'ne halsizlik ve mide bulantısı rahatsızlığı şikayeti nedeniyle başvurdu. Yapılan ilk tespitlerde öğrencilerin yedikleri yemekten zehirlendikleri ileri sürüldü.

Taşımalı eğitim gören öğrencilerin yemeklerini aynı firmanın karşıladığı açıklanırken, çocukların öğle yemeğinde bulgur pilavı, salata ve patates yedikleri öğrenildi. Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci gece saatlerinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek çocukların durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı. Milli Eğitim müdürü Ekinci, İlk müdahalelerinin ardından yatış verilen çocukları ziyaret etti ve aileleri ile görüştü.