Ceren ÖZBİL

Genel Ortaöğretim ve Mesleki Teknik Öğretim’de görevlendirilecek yeni öğretmenler için sınav pazar günü yapılıyor. 30 farklı branş için toplam 55 münhal açılırken bu sınava başvuran öğretmen sayısı ise 815.

Sınavda başarılı olan 55 öğretmen ihtiyaç olan okullarda görevlendirilirken, geri kalan 760 öğretmen ise bir sonraki sınavı bekleyecek.

4 münhal 138 başvuru…

Sadece 4 münhal açılan İngilizce Öğretmenliği için sınava 138 kişi katılacak. Sınavda başarılı olamayan 128 öğretmen ise bir sonraki sınavın yapılmasını bekleyecek. Ayrıca Sosyal Bilgiler (Türkçe) Öğretmenliği’nin de durumu İngilizce Öğretmenliğinden farklı değil. Sosyal Bilimler Öğretmenliği için 2 münhal açılırken sınava 111 öğretmen katılacak.

5 münhal 2 başvuru…

Güzellik ve Saç Bakım hizmetleri Öğretmenliği’nin durumu ise İngilizce ve sosyal Bilgiler (Türkçe) öğretmenliğinin tam tersi. Bu aldan 5 münhal açılırken, yapılan başvuru sayısı ise 2 de kaldı. 

Güzellik ve Saç Bakım Öğretmenliği 5 münhal…

En çok münhal açılan alan 5 münhal açılan Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Öğretmenliği oldu. Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Öğretmenliği’nin hemen akabinde 4’er münhal açılan Coğrafya ve Sosyal Bilgiler, İngilizce Öğretmenliği ile Tarih ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği takip ediyor.

Gültekin: Herkesin içi rahat olsun

Kamu Hizmet Komisyonu olarak hedeflerinin şeffaf bir sınav yapmak olduğunu kaydetti. Hak edenin hak ettiği alıp ilk yapılması gerekenin eksiklikleri gidermek olduğuna değinen Gültekin “Hem güvenlik hem de, sınav işleri 20 kamera ile 24 saat denetleniyor. Hem soru girişi hem de soruların hazırlandığı yerde müdürümüzün olduğu oda bile kamera var” dedi. Gültekin kendileri açısından tek sorunun yazılım olduğunu bu konuda da gerekli güncellemeyi yaparak sorunu çözdükleri ve ihaleye çıkıp yeni yazılımında kendilerine ekim ayında teslim edileceğini söyledi. 

“Herkes kağıdını inceleyebilir”

Sınavın ardından yapılan itirazlarda herkesin gelip kağıdını inceleyebileceğini kaydeden Gültekin, şu ifadeleri kullandı:

Her sınav sonrası itirazlar olur. Herkes gelip kağıdını inceleyebilir. Nisan 2013’den sonra kimsenin hakkı yenmedi yenmeyecek. Ayrıca şu anda Sınav İşleri Bölümü’ne işi olmayan kimseyi almıyoruz. Maliye Bakanlığı ile istişare ederek soru bankası oluşturmak için bütçemizi artırdık. Her yıl gerek yurt içi gerekse de yurt dışından soru temin ediyoruz.

“İlgili bakanlıkların tüzüklerine göre hareket ediyoruz”

Gültekin, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun sadece sınav işlerini yürüttüğünü ve bu münhali açan Bakanlık ve dairenin tüzüklerine göre hare ettikleri anlattı. Pazar günü yapılacak sınava bin 106 kişini başvurduğunu ancak 816’sının kabul edildiğini kaydeden Gültekin, bunun komisyona değil bakanlığa bağlı bir durum olduğunun altını çizdi.