Gaziantep'te, 6-8 Ekim olayları olarak da bilinen Suriye'nin Kobani kentinde, YPG ile DAEŞ terör örgütleri arasında yaşanan çatışmalar bahane edilerek gerçekleştirilen eylemlerde hayatını 5 kişinin ölümünde olayla bağlantısı olduğu belirlenen 5 kişi, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Gaziatep'te 6-8 Ekim olaylarında, yaklaşık 2 bini bulan vatandaş ile yaklaşık 500 kişilik PKK/KCK terör örgütü yandaşı arasında silahlı, bıçaklı, taşlı ve sopalı çatışmalar meydana gelmişti. Bu eylemler sırasında 5 kişi hayatını kaybederken, 4 tanesi güvenlik görevlisi olmak üzere toplam 38 kişi yaralanmıştı. Ayrıca vatandaşa ait işyeri, ikamet ve araçlarında, kamuya ait bina ve araçlarda çok sayıda maddi hasarlar meydana gelmişti.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şubesi tarafından, Özel Harekat ve diğer birimlerin de katılımıyla çarşamba günü sabah saat 05.30 sıralarında 9 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 5 PKK yandaşı yakalandı.

Meydana gelen kanunsuz gösteri ve şiddet eylemlerinde, silahlı saldırılar sonucunda hayatını kaybeden 5 şahıs ile yaralanan 38 şahsın faillerinin ve olaylarla bağlantılı diğer şahısların tespit edilmesi için düzenlenen operasyonlarda terör örgütü yandaşlarına ait 1 adet Glock Marka 9 mm. çapında ruhsatsız tabanca, 1 adet Markasız 9 mm. çapında ruhsatsız tabanca, 1 adet Smith Wesson Marka 9 mm. çapında bulundurma ruhsatlı tabanca, 1 adet Ekol Special ibareli 7.65 mm. çapında ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatlı Yarı Otomatik Av Tüfeği, 5 adet tabanca şarjörü, 147 adet MKE yapımı 9 mm. çapında tabanca fişeği, 5 adet 7.65 mm. çapında tabanca fişeği, 130 adet av tüfeği fişeği, 1 adet PKK/KCK terör örgütü mensubunun posteri, 6 adet bilgisayar, hard disk, flash bellek vb. dijital veri depolayıcıları, 5 adet cep telefonu, 6 adet simkart ve 1 adet eylemde yüzlerini gizlemek için kullandıkları Plastik maske ele geçirildi.

Yakalanan 5 şahsın, meydana gelen kanunsuz gösteri ve şiddet eylemlerinde silahla vurularak hayatını kaybeden 5 vatandaşın ve yaralanan 38 şahsın faillerinden oldukları tespit edildi.

Adli mercilere sevk edilen şahıslardan 3'ü tutuklanarak Gaziantep Cezaevi'ne gönderildi. Bunlardan 1 tanesi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 1 şahsın ise katıldığı eylem sırasında silahla yaralanması sonucu felçli olması ve halen tedavisinin devam etmesinden dolayı ifadesi alınamadığı öğrenildi.

6-8 Ekim olaylarına gözaltı

6-8 Ekim olaylarına gözaltı