Evrim Kamalı

Lefkoşa Ağır Ceza mahkemesinde uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçlarından yargılanan Semih Balçık’ın davası karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay sanığı aleyhine getirilen davalardan suçlu bulup mahkûm etti.

Mahkeme heyetinin oy birliği ile vermiş olduğu kararı okuyan Kıdemli Yargıç Esendağlı, sanığın 06 Şubat tarihinde KKTC’ye giriş yapmak için muhaceret işlemlerini beklediği esnada narkotik detektör köpeğinin tepki vermesine müteakip üzerinde yapılan aramada iç çamaşırında 10 gram 391 miligram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu bulunarak emare olarak alındığını söyledi. Esendağlı, sanığın suçunu kabul ettiğini ve yazılı davasına kabul yönünde beyanda bulunduğunu belirtti.
Sanığın 9 Şubat tarihinde teminata bağlandığını ancak şartları yerine getiremediği için cezaevine gönderildiğini ifade etti. Sanığın evli, bir bebek babası olduğunu, 25 yaşında KKTC’de sabıkası bulunmadığını, pişman olup özür dilediğini kaydeden Esendağlı, bu hususların sanık lehine hafifletici nedenler olarak değerlendirdiklerini ifade etti.

Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, sanığı yargılandığı uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçundan suçlu bulup mahkûm ettiklerini ve bu amaçla 6 ay süre ile hapis cezası ile cezalandırmayı uygun bulduklarını söyledi.