Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da Suriçi bölgesinde harabe halinde olan bir evden, 3 bin yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen 19 parça eski eseri zengin olma hayali ile alarak evine götüren ve 6 ay boyunca saklayan Şaban Beyaz yapılan ihbar sonrası polisin düzenlediği baskın sonucunda yakalandı. 

Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Ayhan Arabi, 6 Ağustos 2016 tarihinde, zanlının evine düzenlenen operasyon sonucu eski döneme ait olan 9 adet papaz tablosu, 8 adet toprak yapımı testi, 1 adet kırık çanak ve 4 kırık parçadan oluşan bir ahşap resim çerçevesi ele geçirdiklerini anlattı. 

Harabe evde hazine buldu!

Zanlının konu eski eserleri 2016 yılı Ocak ayı içerisinde Suriçi bölgesinde harabe halindeki bir evden aldığını kendilerine itiraf ettiğini belirten Arabi, konu eserlerin değer tespitinin yapılacağını söyledi. Arabi soruşturmanın salimen yürütülmesi için zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Banu Soyer, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Eski eserler basına teşhir edildi

Zanlının konu eski eserleri bulduğu evin  Suriçi bölgesinde oldukça daracık bir sokakta bulunan ve yıllardır kaderine terk edilmiş olan bir ev olduğu öğrenildi. Konu evin bulunduğu sokakta yaşayan vatandaşlar, “dibimizde ne dolaplar çeviriyorlarmış” diyerek yaşadıkları şaşkınlığı dile getirdi. Öte yandan polis ele geçirilen eski eserleri basına teşhir etti.