Öğrenci vizesini uzatmak için geçen yıl bin Euro karşılığında pasaportuna sahte mühür vurduran ve geçtiğimiz günlerde Lefkoşa’da muhaceret dairesine oturum iznini uzatmak için başvuruda bulunduğu sırada bu sahtekarlığı ortaya çıkan Raja Raza hakkındaki soruşturma devam ediyor.

Olaydan sonra tutuklanan zanlı dün Lefkoşa’da yeniden mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis, zanlı Raja Raza'nın 1 yıl önce bin Euro karşılığında başka bir öğrenci tarafından pasaportuna vurulan sahte mühür ile 5 Eylül 2016 tarihinde  İçişleri Bakanlığı Muhaceret Dairesi’ne oturma izni başvurusunu yaptığı esnada pasaport üzerindeki mührün sahte olduğunun anlaşılması üzerine suçüstü tutuklandığını söyledi. Polis zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ve aranan bir şahsın olduğunu belirterek soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlının 6 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Alev Ulunay huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının soruşturma maksatlı poliste 6 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.