Evrim Kamalı

Ercan Devlet Havalimanı’ndan KKTC'ye giriş yapan Nijerya uyruklu bir üniversite öğrencisine ait iki adet yolcu bagajında bulunan uyuşturucularla ilgili olarak üç kişi tutuklandı.

Kendisinden bir gün sonra gelen bagajları 10 Temmuz’da almaya gelen zanlı M.A.Y, konu bavullar teslim alındıktan sonra gümrük görevlisi tarafından bavulların açılarak kontrol yapıldığı sırada, telefonda görüşeceği bahanesiyle olay yerinden kaçtı.

Zanlının bavulunda yaklaşık 6 kilo ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulundu. Olay yerinden kaçan zanlıyı uçak alanından araçları ile kaçırdıkları tespit edilen zanlılar Iabaran Isiaku, Aliyn Yandi Ahmad ve Muhammed Ahmed Ibrahim tutuklanırken, M.A.Y henüz tespit edilemedi. Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılan zanlılar aleyhinde 3 gün tutukluluk süresi temin edildi.

Araçları ile kaçırdılar

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Polis Çavuşu Ali Gürkut olayla ilgili bulguları aktardı. Gürkut, zanlılar Iabaran Isiaku, Aliyn Yandi Ahmad ve Muhammed Ahmed Ibrahim’in 10 Temmuz’da, Ercan’da, bavulunda 12 paket şeklinde yaklaşık 6 kilo ağırlığında hintkeneviri tespit edilen ve şu an aranmakta olan zanlı M.A.Y’i uçak alanından araçlarıyla kaçırdıklarını söyledi. 

Polis meseleyle ilgili olarak yürütülen soruşturmanın henüz yeni olduğunu, konu uyuşturucuları ülkeye ithal eden zanlının arandığını belirterek, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlıların poliste 3 gün tutuklu kalmalarını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu ülkede infiale neden bu olayın aydınlatılabilmesi için talep edilen sürenin ilk etapta uygun olduğunu belirterek, bu nedenle zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.