Bir arkadaşlarının karısına asıldığı gerekçesiyle 6 kişi tarafından hastanelik edilen Töre Tekayev ölümle pençeleşiyor.

Lefkoşa‘da 7 Ağustos tarihinde saat 01.30 raddelerinde meydana gelen “Vahim Zarar ve Ciddi Darp ve Adam Kaçırma” suçundan methaldar olan zanlılar tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Mustafa Mahan, huzurda bulunan zanlılar Azim Achilov, Nizam Abdiyev, Serdar Rozibeyov, Alişer Kurbanov, Vefa Jurayev ve Dilem Açilov’un, 7 Ağustos saat 01.30 raddelerinde Lefkoşa'da Can Sokak içerisinde, kendilerine küfür ettiği ve zanlı Nizam Abdiyev’in eşine asıldığı gerekçeleriyle, Lefkoşa'da sakin Töre Tekayev'i, vücudunun muhtelif yerlerine gelişi güzel elleri ve ayaklarıyla vurmak suretiyle ciddi surette darp ettiklerini söyledi. 

Mahan, Tekayev’in yediği dayakla çenesinin, burnunun, sağ elmacık kemiğinin ve sağ temporal (şakak ) kemiğinin kırıldığını, olayın akabinde henüz tespit edilemeyen bir kişi ve araç tarafından Gönyeli’de Özgülen kebap önüne rızası olmadan götürülerek bırakıldığını ifade etti.

Hayati tehlikesi var

Polis Memuru Mustafa Mahan meseleyle ilgili olarak yürütülen soruşturmanın devam ettiğini, zanlı Azim Achilov’un polise yardımcı olarak itiraf içerikli bir gönüllü ifade verip polisin yürütmekte olduğu soruşturmaya yardımcı olduğunu söyledi. Müştekinin sağlık durumunun ciddiyetini korumakla birlikte, yetkili doktorlardan hayati tehlikesi olduğu bilgisi alındığını kaydeden polis, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlıların ilk etapta 3 gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.