Bursa'da, Bağımsız milletvekili adayı Ali Osman Demirtaş, Orhangazi'de Cumhuriyet Alanı'nda miting düzenledi. Vatandaşların ilgi göstermediği mitingde Bağımsız Aday Ali Osman Demirtaş, tam 2 saat kesintisiz konuşma yaptı. Demirtaş'ın mitingini görevdeki polisler ve 6 vatandaş izledi.

Polis, miting nedeniyle Cumhuriyet Alanı'nda güvenlik önlemi alırken, Demirtaş saat 16:00 ile 18:00 saatleri arası hakkı olan miting saatinin tamamını konuşarak geçirdi. Daha önce Bursa'da Gökdere Meydanı'nda miting yapan ve tek kişinin dinlemediği Bağımsız Aday Ali Osman Demirtaş'ın Orhangazi Cumhuriyet Alanı'ndaki mitinginde 6 kişi dinledi.

Vatandaşlara içinde vaatlerinin bulunduğu broşürleri dağıtan ve bazı araçlara posterlerini asan Demirtaş'ın mitingi nedeniyle Orhangazi Emniyet Müdürlüğü ekipleri Cumhuriyet Alanı'nda güvenlik önlemleri aldı. Bağımsız Aday Ali Osman Demirtaş, mitingini yaklaşık 2 saat aralıksız konuşma yaparak tamamladı. Bazı vatandaşlar zaman zaman kürsüden zaman zaman da alanda dolaşarak konuşmasını sürdüren Demirtaş'ı telefonları ile fotoğraf çekerek alandan ayrıldılar.