Tuğçe Ülkü Aydın 

Lefkoşa Türk Belediyesi ile Kuzey Kıbrıs Turkcell ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek 6. Lefkoşa Maratonu, 23 Ekim Pazar günü lösemili çocuklar yararına yapılacak.

Lefkoşa Türk Belediyesi önünden başlayıp, yine aynı yerde tamamlanacak maraton, 4-8-21 kilometre olmak üzere 3 kategoride yapılacak ve maratondan elde edilecek gelir, Kemal Saraçoğlu Kanserle Savaş ve Lösemili Çocuklar Vakfı’na bağışlanacak.

6. Lefkoşa Maratonu, LTB Mimar Mehmet Vahip Toplantı Salonu’nda bugün düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, KKTCELL Genel Müdürü İsmet Yazıcı, diğer sponsorlar ve belediye yetkililerinin katıldığı basın toplantısında, bu yıl “Lefkoşa Turkcell’le koşuyor, Lösemili Çocuklar Gülüyor” temasıyla gerçekleştirilecek maratona katılım için tüm halka çağrı yapıldı.

HARMANCI

Basın toplantısında ilk sözü alan Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, bu yıl 6. gerçekleştirilecek Lefkoşa Maratonu’nun, kendi dönemlerinde üçüncüsünün yapılacağını söyleyerek, Lefkoşa’nın bir kez daha Kuzey Kıbrıs Turkcell’le koşacağını kaydetti. 

Bu yıl maratonun başka yan sponsorları da bulunduğunu belirten Harmancı, 3 yıldır maratonun bir hayır işi için yapıldığını, bu yılki gelirin tamamının ise Kemal Saraçoğlu Kanserle Savaş ve Lösemili Çocuklar Vakfı’na bağışlanacağını söyledi.

Maraton’un 23 Ekim Pazar günü 3 kategoride gerçekleştirileceğini ifade eden Harmancı, maratona başka kentlerden insanların da katılacağını ve hedeflerinin 3 binin üzerinde katılım olduğunu vurguladı.

İnsanların bu tür etkinliklere para vererek katılımının çok alışılmış bir durum olmadığını da söyleyen Mehmet Harmancı, gösterdikleri toplumsal duyarlılık için tüm sponsorlara teşekkür etti.

 Gelirin bağışlanmasıyla ilgili, Kemal Saraçoğlu Kanserle Savaş ve Lösemili Çocuklar Vakfı ile ileriki günlerde bir protokol imzalanacağını belirten Başkan Harmancı, maratondan elde edilecek gelirle, ailelerin biraz olsun rahatlayacağını, çocukların ise yüzlerinin güleceğini söyledi.

Harmancı, maratonla ilgili daha detaylı bilgi ve güzergah haritasının ileriki günlerde basın aracılığıyla duyurulacağını sözlerine ekledi.

1475573019.jpg

YAZICI

KKTCELL Genel Müdürü İsmet Yazıcı da konuşmasında, 3 yıldır Lefkoşa Maratonu’na sponsorluk yaptıklarına dikkat çekerek, böyle anlamlı bir projeye katkı koymaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

Sporun çok yüce değerlere hizmet eden bir olgu olduğuna işaret eden Yazıcı, bu yılki maratonun çocuklar için koşulacak olmasının önemine vurgu yaptı.

Yazıcı, etkinliğe gelecek yıllarda da destek olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

TAŞÇIOĞLU

Maratonun yan sponsorlarından Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Başkanı Mustafa Taşçıoğlu da, LTB’nin maraton için kendilerinden destek istemesinin çok anlamlı olduğunu ifade ederek, böyle bir sosyal sorumluluk projesine katkı koymaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

Birçok hastalığın kaynağının hareketsiz yaşam olduğuna dikkat çeken Taşçıoğlu,
LTB’den daha hareketli bir yaşam için kampanyalar ve düzenlemeler beklediklerini vurguladı.

AŞİNA

Atakom adına söz alan Akay Aşina da, maratona 3 yıldır katkı koyduklarına dikkat çekerek, geçen yılki katılımın iyi olduğunu, bu yıl katılım oranının daha da artmasını beklediklerini kaydetti.

Ödüllerin daha cazip olması halinde katılımın daha da artacağına inanç belirten Aşina, bu tür etkinliklerin yılda bir kez değil, daha fazla yapılması gerektiğini söyledi.

CİVİSİLLİ

Arden Gıda adına konuşan Ali Civisilli de, böyle bir etkinliğe destek vermekten onur duyduklarını ifade ederek, “tüm çocuklar gülsün” dedi.

Sporun başlı başına bir sağlık aracı olduğunu belirten Civisilli, bu tür etkinliklerin daha sık yapılması temennisini dile getirdi.

KORKMAZ

Maratonun iletişim sponsoru Radyo Juke adına söz alan Soydan Kormaz da, Radyo Juke’un çocuklara ciddi önem verdiğine dikkat çekerek, üzerlerine düşen görevi yerine getirmek için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

ÖZER

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı adına konuşan Nevhiz Özer de, belediyenin her yıl düzenlediği maratondan elde edilen gelirin bu yıl vakfa bağışlanmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, bağışın üye çocuklar ve aileler için çok anlamlı olduğunu söyledi.

Vakıf hakkında bilgi veren Özer, vakfın faaliyetlerini bağışlarla yürüttüğünü anlattı.

Kanser hastalığının meşakkatli sürecine de değinen Özer, sosyal sorumluluk projesini düzenleyen LTB’ye ve katkı koyan herkese teşekkür ederek, tüm hakla maratona katılım çağrısında bulundu.

AKTUNÇ

LTB Spor Kulübü Asbaşkanı Akın Aktunç da, yetkililere teşekkür ederek, maratona katılması için halka çağrı yaptı.

Maratonun “çok büyük” bir spor etkinliği olduğuna işaret eden Aktunç, son 3 dönemdir halkın maratona olan ilgisinin arttığına dikkat çekti.

Bu yıl maratona rekor katılım beklendiğini de ifade eden Aktunç, etkinliklerin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.