Türkiye’de 2006 yılında “Dolandırıcılık” ve “Resmi evrak sahteleme” suçundan 6 yıl hapis cezası alan ve KKTC’ye kaçan Avni Vardar, dün sabah Göçmenköy’de tespit edildi.9 yıldır ülkede çalışma izinli olarak kalan Vardar, iş yerinde yapılan sorgulamadan sonra tutuklandı.

Suçlarını kabul eden Vardar, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkartıldı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, Türkiye ile KKTC arasında suçluları iade etme anlaşması altında, iade işlemleri tamamlanıncaya kadar 20 günü geçmeyecek şekilde Merkezi cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Tutuklu bekleyecek

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Mahir Türe mahkemede verdiği ifadede, zanlı Avni Vardar’ın Polis Genel Müdürlüğü kanalı ile Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alınan yazı doğrultusunda iadesinin istenildiğini anlattı.

Polis memuru Mahir Türe, zanlının Türkiye’de 2006 yılında “Dolandırıcılık” ve “Resmi evrak sahteleme” suçundan 6 yıl hapiscezası aldığını söyledi.

Türe, Avni Vardar’ın 9 yıldır KKTC’de çalışma izinli olarak kaldığını ve sabah saatlerinde Göçmenköy’de çalışma izinli olarak çalıştığı iş yerinde tespit edilerek tutuklandığını belirtti.

Zanlı Avni Vardar’ın Türkiye’ye iadesi için gerekli yazışmaların yapıldığını ifade eden Mahir Türe, Vardar’ın iade edileceği güne kadar 20 günü geçmeyecek şekilde Merkezi Cezaevine gönderilmesi talebinde bulundu.