Gündem Kıbrıs Özel

Tüm Kıbrıs Türkü'nün gönlünde bir yara olarak kalan ülkenin tek milli havayolu şirketi Kıbrıs Türk Hava Yolları kapatılalı 6 yıl oldu.

Sekiz gün sonra yani 21 Haziran tarihinde KTHY'nın uçuşlannın durdurulmasının üzerinden tam 6 yıl geçmiş olacak.

Bu 6 yıl içerisinde hem Kıbrıslı Türk toplumunun hem de KTHY'nin çalışanlarının yaralar ve çileler çektiği aşikâr.

Özelleştirme Yasası kapsamında devlette istihdam edilen çalışanlara uygulanan Anayasal haksızlığı tüm siyasi partilerin teslim etmesine rağmen tam altı yıl boyunca umutları ile oynanan 423 KTHY ve ETİ çalışanı bugünlerde yine umutlandırıldı.

Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün "Özelleştirme Yasası içerisinde yapılan haksızlığı ortadadan kaldıracağım." sözünü vermesi üzerine çalışanlar KKTC Cumhuriyet Meclisi alt komitesinden tüm siyasi partilerin oybirliği ile geçen yasa tasansının Meclis Genel Kurulu'nda oylanacağı güne odaklandı.

Konuyla ilgili olarak KTHY çalışanı ile yapılan telefon görüşmesi sonucunda şöyle dedi: 

"KTHY’ nin kapatılmasını unutturmayacak ancak çalışanlara hayatlarına kaldığı yerden devam etme olanağı sağlayacak özelleştirme değişiklik yasa tasarısının meclis genel kurulundan oylanıp bu ülkede bir şeylerin değiştiğini görmek istiyoruz. Hiçbir hukuk devletin de maddiyat, adaletin önüne geçmemelidir. Bu seferde 423 KTHY ve ETİ çalışanının ve ailelerinin ümitlerinin yıkılmamasını ümit ederiz."